
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το θράψαλο
900 g g | Θράψαλα Θράψαλα | ||
σε ροδέλες | |||
0,5 | Λεμόνια Λεμόνι | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | ||
2 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
10 κόκκοι κόκκος | Πιπέρι Πιπέρι | ||
χοντρό, κόκκινο |
Για την σαλάτα
500 g g | Λευκά φασόλια Λευκά φασόλια | ||
χοντρά | |||
100 g g | Καρότα Καρότο | ||
ψιλοκομμένο | |||
70 g g | Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο | ||
ψιλοκομμένο | |||
15 g g | Άνηθο Άνηθο | ||
ψιλοκομμένο | |||
100 g g | Τομάτες Τομάτα | ||
κομμένη καρέ μικρ, μόνο η σάρκα | |||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | ||
40 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | ||
20 g g | Χοντρό σέλερι Χοντρό σέλερι | ||
ψιλοκομμένο | |||
70 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
6 | Λιαστές τομάτες Λιαστή τομάτα | ||
ψιλοκομμένο | |||
1,5 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι |
Για την βινεγκρέτ
60 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
15 g g | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | ||
20 g g | Μουστάρδα Μουστάρδα | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός Μαϊντανός | ||
ψιλοκομμένος | |||
Αλάτι Αλάτι |
Θράψαλο με σαλάτα φασόλια
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
0:45
min
(1)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζετε τα φασόλια για 8 ώρες.
- Έπειτα, βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά.
- Τα σουρώνετε και τα κρυώνετε αμέσως.
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα φασόλια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο, τη ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις λιαστές τομάτες.
- Παράλληλα, ζεσταίνετε το νερό και ρίχνετε το λεμόνι, τη δάφνη, το πιπέρι και το μηλόξυδο.
- Αφήνετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε το θράψαλο και το βράζετε για 3-4 λεπτά.
- Το κρυώνετε αμέσως και το στραγγίζετε.
- Στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Για τη μαρινάδα, ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύετε καλά.
- Προσθέτετε το θράψαλο και ανακατεύετε ξανά.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σαλάτα με τα φασόλια και από πάνω τοποθετείτε το θράψαλο.