Κάθε μέρα αξίζει
Θράψαλο με σαλάτα φασόλια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το θράψαλο

900 g g Θράψαλα Θράψαλα
σε ροδέλες
0,5 Λεμόνια Λεμόνι
1 κ.σ. κ.σ. Μηλόξιδο Μηλόξιδο
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
10 κόκκοι κόκκος Πιπέρι Πιπέρι
χοντρό, κόκκινο

Για την σαλάτα

500 g g Λευκά φασόλια Λευκά φασόλια
χοντρά
100 g g Καρότα Καρότο
ψιλοκομμένο
70 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
ψιλοκομμένο
15 g g Άνηθο Άνηθο
ψιλοκομμένο
100 g g Τομάτες Τομάτα
κομμένη καρέ μικρ, μόνο η σάρκα
1 κ.γλ. κ.γλ. Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
40 g g Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
20 g g Χοντρό σέλερι Χοντρό σέλερι
ψιλοκομμένο
70 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
6 Λιαστές τομάτες Λιαστή τομάτα
ψιλοκομμένο
1,5 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι

Για την βινεγκρέτ

60 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
15 g g Μηλόξιδο Μηλόξιδο
20 g g Μουστάρδα Μουστάρδα
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
ψιλοκομμένος
Αλάτι Αλάτι

Θράψαλο με σαλάτα φασόλια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
0:45 min
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Μουλιάζετε τα φασόλια για 8 ώρες.
  2. Έπειτα, βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά.
  3. Τα σουρώνετε και τα κρυώνετε αμέσως.
  4. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα φασόλια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο, τη ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις λιαστές τομάτες.
  6. Παράλληλα, ζεσταίνετε το νερό και ρίχνετε το λεμόνι, τη δάφνη, το πιπέρι και το μηλόξυδο.
  7. Αφήνετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε το θράψαλο και το βράζετε για 3-4 λεπτά.
  8. Το κρυώνετε αμέσως και το στραγγίζετε.
  9. Στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ.
  10. Για τη μαρινάδα, ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύετε καλά.
  11. Προσθέτετε το θράψαλο και ανακατεύετε ξανά.
  12. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σαλάτα με τα φασόλια και από πάνω τοποθετείτε το θράψαλο.