Κάθε μέρα αξίζει!
Λαβράκι κρασάτο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Λαβράκια Λαβράκι
10 g g Αλάτι Αλάτι
4 g g Πιπέρι Πιπέρι
300 g g Αλεύρι Αλεύρι
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
400 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
1 κ.σ. κ.σ. Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός Μαϊντανός
(λίγα φύλλα)

Λαβράκι κρασάτο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

50 min
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα πολύ νόστιμο ψάρι, το λαβράκι, σε μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή. Αρωματίζεται υπέροχα με κρασί και εστραγκόν και ψήνεται εύκολα και πολύ γρήγορα στο τηγάνι. Είναι ένα φαγητό που δεν θέλει πολλή προετοιμασία. Σε σαράντα λεπτά είναι στο τραπέζι μας αρκεί τα ψάρια να είναι καθαρισμένα.

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια στην κοιλιά και στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι ή σε μια πιατέλα και σε αυτό αλευρώνουμε καλά τα ψάρια και από τις δύο πλευρές.
  3. Αφήνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σοτάρουμε τα ψάρια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και δένουμε τη σάλτσα με μια ρηχή κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χάσει η σάλτσα τη γεύση του αλευριού. Σε περίπτωση που δεν έχουμε πολλά ζουμιά στο τηγάνι συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
  8. Σερβίρουμε τα ψάρια αμέσως, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα και ψητά ή βραστά λαχανικά.

TIPS
1. Χαράζουμε τα ψάρια κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και στις δύο πλευρές. Αυτό μας επιτρέπει να ελέγχουμε πότε τα ψάρια μας είναι έτοιμα μιας και το κρέας αποκολλάται εύκολα από το κόκκαλο όταν ψηθούν σωστά.
2. Μπορούμε μαζί με το αλατοπίπερο με το οποίο θα πασπαλίσουμε τα ψάρια να ρίξουμε και λίγο από το εστραγκόν. Θα τους δώσει ακόμα περισσότερο άρωμα.
3. Το κρασί που θα βάλουμε θα παίξει μεγάλο ρόλο στη γεύση. Όσο καλύτερο το κρασί, τόσο πιο νόστιμο το φαγητό!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 1110 kcal
Υδατάνθρακες: 100 γρ.
Σάκχαρα: 0,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 71,9 γρ.
Λιπαρά: 33,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 5,5 γρ.

5 Προσφορές

Λαγόρθι Riesling Π.Γ.Ε. ΑχαΐαΛαγόρθι Riesling Π.Γ.Ε. Αχαΐα
Λαγόρθι Riesling Π.Γ.Ε. Αχαΐα
21.09 - 27.09
-20%
3,99 €
3,19
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Cimarosa Chenin Blanc Νότιας ΑφρικήςCimarosa Chenin Blanc Νότιας Αφρικής
Cimarosa Chenin Blanc Νότιας Αφρικής
28.09 - 04.10
-20%
3,49 €
2,79
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτουΧρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
28.09 - 04.10
Μόνο για λίγο
1,59
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 04.10
4,69