Κάθε μέρα αξίζει!
Λαβράκι κρασάτο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Λαβράκια Λαβράκι
10 g g Αλάτι Αλάτι
4 g g Πιπέρι Πιπέρι
300 g g Αλεύρι Αλεύρι
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
400 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
1 κ.σ. κ.σ. Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός Μαϊντανός
(λίγα φύλλα)

Λαβράκι κρασάτο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

50 min
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα πολύ νόστιμο ψάρι, το λαβράκι, σε μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή. Αρωματίζεται υπέροχα με κρασί και εστραγκόν και ψήνεται εύκολα και πολύ γρήγορα στο τηγάνι. Είναι ένα φαγητό που δεν θέλει πολλή προετοιμασία. Σε σαράντα λεπτά είναι στο τραπέζι μας αρκεί τα ψάρια να είναι καθαρισμένα.

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια στην κοιλιά και στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι ή σε μια πιατέλα και σε αυτό αλευρώνουμε καλά τα ψάρια και από τις δύο πλευρές.
  3. Αφήνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σοτάρουμε τα ψάρια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και δένουμε τη σάλτσα με μια ρηχή κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χάσει η σάλτσα τη γεύση του αλευριού. Σε περίπτωση που δεν έχουμε πολλά ζουμιά στο τηγάνι συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
  8. Σερβίρουμε τα ψάρια αμέσως, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα και ψητά ή βραστά λαχανικά.

TIPS
1. Χαράζουμε τα ψάρια κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και στις δύο πλευρές. Αυτό μας επιτρέπει να ελέγχουμε πότε τα ψάρια μας είναι έτοιμα μιας και το κρέας αποκολλάται εύκολα από το κόκκαλο όταν ψηθούν σωστά.
2. Μπορούμε μαζί με το αλατοπίπερο με το οποίο θα πασπαλίσουμε τα ψάρια να ρίξουμε και λίγο από το εστραγκόν. Θα τους δώσει ακόμα περισσότερο άρωμα.
3. Το κρασί που θα βάλουμε θα παίξει μεγάλο ρόλο στη γεύση. Όσο καλύτερο το κρασί, τόσο πιο νόστιμο το φαγητό!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 1110 kcal
Υδατάνθρακες: 100 γρ.
Σάκχαρα: 0,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 71,9 γρ.
Λιπαρά: 33,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 5,5 γρ.

12 Προϊόντα

Aλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςAλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Aλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
01.03 - 31.03
-32%
4,46 €
2,99
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
18.03 - 20.03
+500 g δώρο
1,95
Φρέσκο ελληνικό λαβράκι καθαρισμένοΦρέσκο ελληνικό λαβράκι καθαρισμένο
Φρέσκο ελληνικό λαβράκι καθαρισμένο
14.03 - 20.03
Μόνο για λίγο
9,69
Μοσχοφίλερο λευκός οίνος ξηρός Π.Γ.Ε.Μοσχοφίλερο λευκός οίνος ξηρός Π.Γ.Ε.
Μοσχοφίλερο λευκός οίνος ξηρός Π.Γ.Ε.
14.03 - 20.03
-20%
4,79 €
3,83
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
13.03 - 20.03
10,49
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
13.03 - 20.03
0,69
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
13.03 - 20.03
2,99
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
19.09 - 30.11
-9%
2,70 €
2,44
Χρυσός Μύλος  ΦαρίναΧρυσός Μύλος  Φαρίνα
Χρυσός Μύλος Φαρίνα
26.03 - 27.03
Το 2ο τεμάχιο -90%
0,86 €
0,47
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
01.03 - 31.03
-24%
0,29 €
0,22
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39