
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το σερβίρισμα
φύλλα φύλλο | Μαϊντανός
Μαϊντανός (λίγα) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓαρίδες κρασάτες
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια εξαιρετική εύκολη συνταγή, απλή, καλοκαιρινή με ελάχιστο μαγείρεμα, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες που δεν θέλουμε να ανάψουμε τα μάτια της κουζίνας για πολλή ώρα. Οι γαρίδες νόστιμες και τραγανές από το κρασί και τον ζωμό, όξινες από το ξύσμα και την τομάτα. Ένα υπέροχο πιάτο γεμάτο χρώμα που πρέπει να το έχετε στη "φαρέτρα" σας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, την τομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού.
- Μόλις ζεσταθούν τα υλικά και πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τις γαρίδες σε μια στρώση και αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τις μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί του τηγανιού.
- Στολίζουμε με φύλλα μαϊντανού.
TIP
Αν αγοράσετε ολόκληρες γαρίδες μην πετάξετε τα κεφάλια τους. Κάντε τα ένα ζωμό σοτάροντάς τα σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού σβήσουμε με 100g λευκό κρασί προσθέτουμε αρκετό χλιαρό νερό μέρχι να σκεπαστούν καλά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην κατάψυξη.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 199 kcal
Υδατάνθρακες: 3 γρ.
Σάκχαρα: 1,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 23,2 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.