
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
960 g g | Έντερα Έντερα | ||
αρνίσια | |||
1,7 kg kg | Συκωταριά Συκωταριά | ||
αρνίσια | |||
80 g g | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | ||
για το άχνισμα | |||
10 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
150 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
250 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
ξερό, ψιλοκομμένο | |||
350 g g | Ρύζι Ρύζι | ||
Καρολίνα | |||
200 g g | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
ξηρό | |||
3 L L | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
ανάλατος | |||
1 kg kg | Μαρούλι Μαρούλι | ||
κομμένο | |||
60 g g | Άνηθο Άνηθο | ||
ψιλοκομμένος | |||
150 g g | Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο | ||
ψιλοκομμένο | |||
2 g g | Πιπέρι Πιπέρι | ||
150 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι |
Μαγειρίτσα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
1:50
h
(12)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζετε καλά τα έντερα. Θα χρειαστείτε περίπου 35 λεπτά, για να τα καθαρίσετε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η διαδικασία αυτή.
- Έπειτα τα γυρίζετε με μια βελόνα πλεξίματος ή ένα καλαμάκι.
- Τα ξεπλένετε σε μία λεκάνη ή στον νεροχύτη κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε μέσα το ξίδι και τα αφήνετε περίπου 1 ώρα.
- Τα σουρώνετε, τα ξεπλέκετε, όσο μπορείτε.
- Καθαρίζετε τη συκωταριά από τα λιπάκια της.
- Σε νερό που βράζει ρίχνετε το αλάτι, το ξίδι, τα έντερα, τη συκωταριά και τα αχνίζετε για 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Κόβετε τα έντερα σε πολύ μικρά κομμάτια, (όχι πάνω από 4 mm σε μήκος) και τη συκωταριά σε κυβάκια.
- Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Σβήνετε με τη μισή ποσότητα κρασιού και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνετε τη συκωταριά και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα έντερα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Βάζετε το μαρούλι, ανακατεύοντας καλά.
- Σβήνετε με την υπόλοιπη ποσότητα κρασιού και ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών. Ξαφρίζετε, όποτε χρειάζεται και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Ανακατεύετε συχνά, για να μην κολλήσει το φαγητό.
- Μαγειρεύετε για 8 λεπτά και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμόνι.
- Μαγειρεύετε για 25 λεπτά ακόμα.
- Αν θέλετε να δέσετε τη σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και προσθέτετε επιπλέον λεμόνι, αν θέλετε.