Κάθε μέρα αξίζει
Μαγειρίτσα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

960 g g Έντερα Έντερα
αρνίσια
1,7 kg kg Συκωταριά Συκωταριά
αρνίσια
80 g g Μηλόξιδο Μηλόξιδο
για το άχνισμα
10 g g Αλάτι Αλάτι
150 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
250 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
ξερό, ψιλοκομμένο
350 g g Ρύζι Ρύζι
Καρολίνα
200 g g Λευκό κρασί Λευκό κρασί
ξηρό
3 L L Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
ανάλατος
1 kg kg Μαρούλι Μαρούλι
κομμένο
60 g g Άνηθο Άνηθο
ψιλοκομμένος
150 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
ψιλοκομμένο
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
150 g g Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι

Μαγειρίτσα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
1:50 h
(12)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαρίζετε καλά τα έντερα. Θα χρειαστείτε περίπου 35 λεπτά, για να τα καθαρίσετε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η διαδικασία αυτή.
  2. Έπειτα τα γυρίζετε με μια βελόνα πλεξίματος ή ένα καλαμάκι.
  3. Τα ξεπλένετε σε μία λεκάνη ή στον νεροχύτη κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  4. Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε μέσα το ξίδι και τα αφήνετε περίπου 1 ώρα.
  5. Τα σουρώνετε, τα ξεπλέκετε, όσο μπορείτε.
  6. Καθαρίζετε τη συκωταριά από τα λιπάκια της.
  7. Σε νερό που βράζει ρίχνετε το αλάτι, το ξίδι, τα έντερα, τη συκωταριά και τα αχνίζετε για 10 λεπτά.
  8. Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  9. Κόβετε τα έντερα σε πολύ μικρά κομμάτια, (όχι πάνω από 4 mm σε μήκος) και τη συκωταριά σε κυβάκια.
  10. Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
  11. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 5 λεπτά.
  12. Σβήνετε με τη μισή ποσότητα κρασιού και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
  13. Ρίχνετε τη συκωταριά και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα έντερα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  14. Βάζετε το μαρούλι, ανακατεύοντας καλά.
  15. Σβήνετε με την υπόλοιπη ποσότητα κρασιού και ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών. Ξαφρίζετε, όποτε χρειάζεται και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  16. Ανακατεύετε συχνά, για να μην κολλήσει το φαγητό.
  17. Μαγειρεύετε για 8 λεπτά και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμόνι.
  18. Μαγειρεύετε για 25 λεπτά ακόμα.
  19. Αν θέλετε να δέσετε τη σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και προσθέτετε επιπλέον λεμόνι, αν θέλετε.