Κάθε μέρα αξίζει
Μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι και μανιτάρια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 kg kg Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου
100 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
κομμένες στη μέση
500 g g Κριθαράκι Κριθαράκι
χονδρό
250 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
1 L L Ζωμός κοτόπουλο Ζωμός κοτόπουλο
300 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
άσπρα, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
60 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
κομμένες σε κύβους
10 g g Αλάτι Αλάτι
1 g g Πιπέρι Πιπέρι
6 κλαδάκια κλαδάκι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
400 g g Τομάτες Τομάτα
κονκασέ
3 g g Μοσχοκάρυδο Μοσχοκάρυδο
τριμμένο
3 g g Πάπρικα Πάπρικα
απαλή, τριμμένη
Ξύλα κανέλας Ξύλο κανέλας
Γραβιέρα Γραβιέρα
τριμμένη (προεραιτικά)
Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
Μαϊντανός Μαϊντανός

Μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι και μανιτάρια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
2:00 h
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταίνετε 50 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο με το δεντρολίβανο.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το αφήνετε να ροδίσει από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνετε.
  3. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα ταψί μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο
  4. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 170-180ο C.
  5. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει.
  6. Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε συνεχώς.
  7. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μανιτάρια.
  8. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο από τον ζωμό.
  9. Βγάζετε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το κρατάτε στην άκρη.
  10. Αφαιρείτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο δεν το χρειάζεστε πια.
  11. Προσθέτετε στο ταψί τον ζωμό μαζί με τις πιπεριές, την τομάτα κονκασέ, το θυμάρι, όλα τα μπαχαρικά, πιπέρι και αλάτι.
  12. Ρίχνετε και το κριθαράκι, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο ταψί
  13. Ψήνετε το φαγητό για 40-45 λεπτά στους 160ο C, αφού το σκεπάσετε με μια βρεγμένη λαδόκολα.
  14. Σερβίρετε, όσο είναι ζεστό. Κατά προτίμηση προσθέτετε λίγη τριμμένη γραβιέρα, λίγο μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης.
An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.