
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
120 g g | Καλαμάρια Καλαμάρι | ||
100 g g | Φακές Φακές | ||
10 g g | Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο | ||
ψιλοκομμένο | |||
1 κ.σ. κ.σ. | Κόλιαντρο Κόλιαντρο | ||
ψιλοκομμένο | |||
2 κ.σ. κ.σ. | Πορτοκάλια Πορτοκάλι | ||
χυμός | |||
0,5 κ.σ. κ.σ. | Άνηθο Άνηθο | ||
ψιλοκομμένο | |||
10 g g | Σησαμέλαιο Σησαμέλαιο | ||
3 κ.σ. κ.σ. | Λεμόνια Λεμόνι | ||
χυμός | |||
1 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
20 g g | Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης | ||
ψημένη | |||
Αλάτι Αλάτι | |||
Πιπέρι Πιπέρι | |||
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο |
Σαλάτα καλαμάρι με φακές
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
0:30
min
(1)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις φακές και τη δάφνη.
- Καλύπτετε με νερό και τις βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις κρυώνετε αμέσως.
- Αλατοπιπερώνετε το καλαμάρι και μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φακές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κόλιαντρο, τον άνηθο, το καλαμάρι, τους χυμούς, το σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνετε.
- Σερβίρετε με μια λωρίδα από την πιπεριά Φλωρίνης.