
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΨητές γαρίδες με γευστικό ντιπ
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ο τρόπος για να ψήσουμε σωστά τις γαρίδες αφού πρώτα μάθουμε πώς να τις καθαρίσουμε. Επίσης φτιάχνουμε ένα πολύ απλό και αρωματικό ντιπ ή αλλιώς μια βινεγκρέτ που λειτουργεί εδώ σαν ντιπ που όμως μπορούμε να τη βάλουμε και στη σαλάτα μας. Μια συνταγή οδηγός για να καταλάβουμε τι γίνεται..
Για τις γαρίδες
- Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες ξεκινώντας από την κάτω μεριά του σώματός τους, από τα πόδια τους. Αφήνουμε το τέλος της ουράς και το κεφάλι.
- Χαράζουμε τη ράχη τους με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρούμε το εντεράκι (την αμμοσακούλα).
- Έχουμε βουτήξει τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν στη σχάρα και τα περνάμε ανά δύο στις γαρίδες για να μπορούμε να τις γυρίζουμε στη σχάρα.
- Λαδώνουμε τις γαρίδες με ένα πινέλο και αλατίζουμε και από τις δύο μεριές πριν το ψήσιμο.
- Ψήνουμε τις γαρίδες για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μη σκληρύνουν. Ο χρόνος εξαρτάται από τη δύναμη της φωτιάς και την απόστασή τους από τη φωτιά οπότε μόνο κατά προσέγγιση μπορούμε να πούμε ότι είναι περίπου 2 λεπτά από τη μία και ένα από την άλλη.
Για το ντιπ
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα από 1 λάιμ στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
TIP
Μπορούμε να βουτήξουμε τα καλαμάκια σε κρασί για περισσότερη γεύση.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 343 kcal
Υδατάνθρακες: 1,1 γρ.
Σάκχαρα: 0,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,1 γρ.
Πρωτεΐνη: 5,7 γρ.
Λιπαρά: 36,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 5,3 γρ.