
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
12 -16 | Γαρίδες Γαρίδες |
Για το ντιπ
100 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
30 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | ||
2 κ.σ. κ.σ. | Μουστάρδα Μουστάρδα | ||
πικάντικη ή απαλή | |||
2 κ.σ. κ.σ. | Μαγιονέζα Μαγιονέζα | ||
Αλάτι Αλάτι | |||
Πιπέρι Πιπέρι | |||
1 | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | ||
Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο | |||
λίγο, ψιλοκομμένο |
Ψητές γαρίδες με γευστικό ντιπ
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
0:20
min
(9)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τιςγαρίδες
- Αποφλοιώστε τις γαρίδες.
- Χαράξτε τη ράχη τους και αφαιρέστε την αμμοσακούλα.
- Βουτήξτε τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν στη σχάρα και περάστε τα ανά δύο στις γαρίδες για να μπορείτε να τις γυρίζετε στη σχάρα.
- Λαδώστε τις γαρίδες με ένα πινέλο και αλατίστε και από τις δύο μεριές πριν το ψήσιμο.
- Ψήστε τις γαρίδες για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μη σκληρύνουν.
Για το ντιπ
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα από 1 λεμόνι στο μπλέντερ.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
*Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.