Κάθε μέρα αξίζει
Τραγανοί λουκουμάδες Χανιώτικοι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το σιρόπι

200 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(κρυσταλλική)
130 ml ml Νερό Νερό
1 κ.σ. κ.σ. Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
2 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι

Για την ζύμη

40 g g Ρύζι Ρύζι
200 - 250 ml ml Νερό Νερό
(χλιαρό)
2 κ.σ. κ.σ. Ζάχαρη Ζάχαρη
(κρυσταλλικ΄ή, όχι γεμάτες)
4 g g Μαγιά Μαγιά
(ξερή)
250 g g Αλεύρι Αλεύρι
(σκληρό ή για όλες τις χρήσεις)
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι

Για τους λουκουμάδες

Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα)
Μέλι Μέλι
Σουσάμι Σουσάμι
Καρύδια Καρύδι
(τριμμένο)

Τραγανοί λουκουμάδες Χανιώτικοι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπέροχοι λουκουμάδες. Μικροί, ολοστρόγγυλοι σαν βόλοι, τραγανοί και γεμάτοι σιρόπι. Τέτοιους λουκουμάδες δεν θα έχετε ξαναφάει.. Νόστιμοι και μένουν και την επόμενη μέρα το ίδιο τραγανοί γιατί το σιρόπι είναι μέσα τους και όχι απέξω όπως οι συνηθισμένοι που σε μισή ώρα αφού τηγανιστούν δεν τρώγονται.. Καταγωγή τους η Κρήτη και μάλιστα τα Χανιά. Το ρύζι είναι το μυστικό υλικό στη ζύμη οπότε μην αποφύγετε να το βάλετε. Κάνει τη μεγάλη διαφορά!

Για το σιρόπι

  1. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (3 λεπτά).
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.

Για την ζύμη

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε μπρίκι βάζουμε το ρύζι με 100 ml νερού και τα φέρνουμε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά.
  2. Όταν το ρύζι βράσει το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Το περνάμε από το μούλτι μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  4. Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να φτάσουμε τα 250 ml.
  5. Ανακατεύουμε.
  6. Μεταφέρουμε το χυλό σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσοχή να είναι κρύος ο χυλός!
  8. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  9. Η ζύμη μας θα είναι νερουλή αρκετά και θα είναι αρκετά "τσιχλωτή".
  10. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (30 λεπτά μέχρι μια ώρα).

Για τους λουκουμάδες

  1. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με 5 δάχτυλα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο να κάψει σε μέτρια φωτιά και να φτάσει τους 150-160 βαθμούς.
  2. Με τη βοήθεια της γροθιάς μας παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και "κόβουμε" κομματάκια ζύμης μικρά σαν βόλους που βγαίνουν ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.
  3. Τα ζυμαράκια τα παίρνουμε με ένα κουταλάκι μικρό που το βουτάμε κάθε φορά σε ένα ποτήρι που έχουμε μέσα ελαιόλαδο.
  4. Τα κομματάκια της ζύμης τα ρίχνουμε απαλά μέσα στο κατσαρολάκι με το λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  5. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
  6. Όταν τους τηγανίσουμε όλους τους λουκουμάδες μας, ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς και τους τηγανίζουμε δεύτερη φορά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Έτσι γίνονται απίστευτα τραγανοί.
  7. Με το που τους αφαιρούμε από τη φωτιά τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι το οποίο ρουφάνε.
  8. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τους πασπαλίζουμε με σουσάμι, μέλι και καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
  9. Οι λουκουμάδες μένουν τραγανοί και την επόμενη μέρα έτσι.

TIPS
1. Το σιρόπι και το ρύζι μπορείτε να τα έχετε έτοιμα από την προηγούμενη.
2. Μετά το πρώτο τηγάνισμα οι λουκουμάδες μπορούν να μείνουν στο ψυγείο καλά κλεισμένοι για 2 μέρες ή στην κατάψυξη για ένα μήνα και να τηγανιστούν τη δεύτερη φορά ώστε να μην χάνετε χρόνο σε ένα δύσκολο τραπέζι που θα έχετε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 761 kcal
Υδατάνθρακες: 111,5 γρ.
Σάκχαρα: 56,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Πρωτεΐνη: 7,5 γρ.
Λιπαρά: 33,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,9 γρ.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ

Σχετικές συνταγές

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
30 min
(12)
Τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
4:00 h
(7)
Τρουφάκια δημητριακών

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Τρουφάκια δημητριακών
20 min
(7)
Μάνος Δημητρούλης
Μάνος Δημητρούλης
Τρουφάκια αβοκάντο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Τρουφάκια αβοκάντο
40 min
(5)
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
50 min
(9)
Pancakes με πραλίνα ή μέλι και εποχιακά φρούτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Pancakes με πραλίνα ή μέλι και εποχιακά φρούτα
25 min
(14)
Φιλέτο τσιπούρας με λαδερά λαχανικά στον φούρνο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Φιλέτο τσιπούρας με λαδερά λαχανικά στον φούρνο
1:55 h
(3)
Γαρίδες κρασάτες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γαρίδες κρασάτες
50 min
(1)
Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι
1:40 h
(7)
Κουνέλι στιφάδο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Κουνέλι στιφάδο
2:30 h
(1)
Λαβράκι σκορδάτο με βραστά χόρτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Λαβράκι σκορδάτο με βραστά χόρτα
40 min
(2)
Μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι και μανιτάρια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Μπούτι κοτόπουλου με κριθαράκι και μανιτάρια
2:30 h
(1)
Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σκόρδου

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σκόρδου
1:15 h
(13)
Τσιπούρα με τομάτα και ψητά λαχανικά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Τσιπούρα με τομάτα και ψητά λαχανικά
20 min
(1)
Λαβράκι κρασάτο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Λαβράκι κρασάτο
50 min
(3)