
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
4 | Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου | ||
300 g g | Γιαούρτι Γιαούρτι | ||
2 | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | ||
4 | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Ρίγανη
Ρίγανη (φρέσκια ) | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) | ||
40 ml ml | Ούζο Ούζο | ||
40 ml ml | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | ||
Τοματίνια
Τοματίνι (για στόλισμα) | |||
Βασιλικός
Βασιλικός (για στόλισμα) |
Μαρινάτα για ψητό κοτόπουλο με ούζο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
0:20
min
(19)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το φρέσκο θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και λίγο πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε τα μπούτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες, γυρίζοντάς τα μία φορά στο ενδιάμεσο.
- Στη συνέχεια τα βγάζετε από τη μαρινάτα, τα αφήνετε να στραγγίσουν, τα αλείφετε ελαφρώς με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στη σχάρα.
- Στο τέλος αλατίζετε κατά προτίμηση.
*Σερβίρετε με λίγα τοματίνια, πιπεριές κόκκινες και καυτερές, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.