
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
2 | Κουνέλια
Κουνέλι (περίπου 2,5 kg) | ||
8 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα
Σκόρδο (καθαρισμένες και κομμένες στη μέση) | ||
2 κλαδάκια κλαδάκι | Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο | ||
200 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
1,2 kg kg | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (κοκκάρια) | ||
3 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
250 ml ml | Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί | ||
10 κόκκοι κόκκος | Μπαχάρι Μπαχάρι | ||
800 g g | Τομάτες
Τομάτα (κονκασέ) | ||
800 ml ml | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
10 | Γαρίφαλα
Γαρίφαλο (καρφωμένα σε ένα κρεμμύδι) | ||
Αλάτι Αλάτι | |||
Πιπέρι Πιπέρι |
Κουνέλι στιφάδο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
2:00
h
(1)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τεμαχίζετε τα κουνέλια σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρείτε τα κεφάλια.
- Ζεσταίνετε 100 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
- Σοτάρετε το κρέας μαζί με τις 4 σκελίδες σκόρδο και το δεντρολίβανο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Αλατοπιπερώνετε κατά προτίμηση.
- Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο ταψί τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το κρασί, την τομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο σκόρδο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τα καρφογαρίφαλα.
- Τοποθετείτε και τα τεμαχισμένα κουνέλια στο ταψί και το σκεπάζετε με λαδόκολα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160– 170 οC για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κοκκάρια και ψήνετε για ακόμη 1 ώρα περίπου.
- Στολίζετε με φύτρες από φρέσκο κρεμμυδάκι.