Κάθε μέρα αξίζει
Κουνέλι στιφάδο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Κουνέλια Κουνέλι
(περίπου 2,5 kg καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες)
200 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(καθαρισμένες και κομμένες στη μέση)
2 κλαδάκια κλαδάκι Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
800 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
800 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
250 ml ml Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
3 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
10 κόκκοι κόκκος Μπαχάρι Μπαχάρι
10 Γαρύφαλλα Γαρύφαλλο
(καρφωμένα σε ένα κρεμμύδι)
15 g g Αλάτι Αλάτι
4 g g Πιπέρι Πιπέρι
1,2 kg kg Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(κοκκάρια καθαρισμένα)

Κουνέλι στιφάδο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:30 h
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μία από τις υπέροχες ελληνικές συνταγές που πραγματικά πρέπει να την κάνετε. Το κουνέλι στιφάδο είναι ένα εορταστικό και ιδιαίτερο πιάτο που σίγουρα δεν είναι για να το κάνεις μεσοβδόμαδα αν και δεν είναι ένα πολύπλοκο φαγητό. Ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά στην εκδοχή αυτή της παραδοσιακής συνταγής και απλά είναι η ισορροπία των υλικών που πραγματικά κάνει αυτό το πιάτο μοναδικό.Δοκιμάστε το!

  1. Τεμαχίζουμε τα κουνέλια σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κεφάλια.
  2. Ζεσταίνουμε 100 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  3. Σοτάρουμε 4 σκελίδες σκόρδο και το δενδρολίβανο, μετά προσθέτουμε και το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Αλατοπιπερώνουμε με το μισό αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο ταψί τον ζωμό λαχανικών , το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, την τομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο σκόρδο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει τα γαρίφαλα.
  6. Μεταφέρουμε και τοποθετούμε και τα τεμαχισμένα κουνέλια στο ταψί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κοκκάρια και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα περίπου.
  8. Μοιράζουμε στα πιάτα και στολίζουμε με φύτρες.

TIPS
1. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος. Όσο μεγαλύτερα, τόσο περισσότερη ώρα ψήσιμο χρειάζονται.
2. Δεν έχει σημασία η σειρά που βάζουμε τα υγρά μέσα στο ταψί.
3. Για να είναι πιο εύκολο να κάτσει η λαδόκολλα πάνω στο ταψί την βρέχουμε και την στραγγίζουμε καλά.
4. Φυσικά το φαγητό μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο ή και άλλο κρέας. Απλά αλλάζει ο χρόνος ψησίματος.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 980 kcal
Υδατάνθρακες: 27,6 γρ.
Σάκχαρα: 12,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 86,7 γρ.
Λιπαρά: 54,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 11,5 γρ.

3 Προσφορές

Deluxe Μύλος αλατιού ποικιλίαDeluxe Μύλος αλατιού ποικιλία
Deluxe Μύλος αλατιού ποικιλία
29.09 - 07.12
4,49*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Εύ Εξαιρετικά  παρθένο  ελαιόλαδοΕύ Εξαιρετικά  παρθένο  ελαιόλαδο
Εύ Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
30.11 - 07.12
5,55*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
The Wine Barrel Οίνος ερυθρόςThe Wine Barrel Οίνος ερυθρός
The Wine Barrel Οίνος ερυθρός
01.12 - 07.12
Μόνο για λίγο
11,20*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.