Κάθε μέρα αξίζει
Καλαμαράκια λεμονάτα με φαβά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τα καλαμαράκια

630 g g Καλαμάρια Καλαμάρι
ολόκληρα , καθαρισμένα
100 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
100 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
ψιλοκομμένο
100 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
κομμένη σε καρέ
50 g g Λευκό κρασί Λευκό κρασί
ξηρό
15 g g Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
10 g g Μαϊντανός Μαϊντανός
ψιλοκομμένος
150 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
5 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι

Καλαμαράκια λεμονάτα με φαβά

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
1:00 h
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε την πιπεριά Φλωρίνης με το φρέσκο κρεμμύδι.
2. Μόλις μαραθούν ελαφρώς, προσθέτετε τα καλαμάρια.
3. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
5. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτετε τον μαϊντανό, τον ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτετε τη φάβα και τα φύλλα δάφνης.
3. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και τον χυμό λεμόνι.
5. Αφήνετε να βράσει η φάβα, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά και να λιώσει.
6. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών.
7. Μόλις βράσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζετε τα φύλλα δάφνης.
8. Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε.

Σερβίρετε σε πιάτο τη φάβα και από πάνω τα καλαμαράκια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από το τηγάνι. Στολίζετε με λίγα φύλλα βαλεριάνας.