Κάθε μέρα αξίζει
Γαρίδες σκορδάτες με ρύζι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

500 g g Γαρίδες Γαρίδες
καθαρισμένες
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
ψιλοκομμένες
10 Τοματίνια Τοματίνι
κομμένα στη μέση
10 φύλλα φύλλο Βασιλικός Βασιλικός
φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
25 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
για τις γαρίδες
0,3 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι
2 κ.γλ. κ.γλ. Μαϊντανός Μαϊντανός
ψιλοκομμένο
Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
λίγο

Γαρίδες σκορδάτες με ρύζι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
3:21 h
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Χαράζετε τις γαρίδες, τις αλατίζετε και τις προσθέτετε στο τηγάνι.
  3. Τις γυρνάτε και ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών αν χρειαστεί και το βούτυρο.
  4. Για να ολοκληρώσετε, προσθέτετε το προβρασμένο ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
  5. Στολίζετε το πιάτο με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.