Κάθε μέρα αξίζει
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Νερά Νερό
750 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
1 κλαδάκια κλαδάκι Κανέλα Κανέλα
5 Γαρίφαλα Γαρίφαλο
250 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
500 g g Σιμιγδάλι Σιμιγδάλι
χοντρό
100 g g Αμύγδαλα Αμύγδαλο
ωμά ανάλατα σπασμένα
100 g g Μαύρες σταφίδες Μαύρες σταφίδες
100 g g Cranberries Cranberries

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
0:15 min
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα καρφογαρύφαλλα.
2. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά για να γίνει σιρόπι.
3. Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
5. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να καεί, διότι θα πικρίσει.
6. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι που φτιάξαμε και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.
7. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα cranberries και ανακατεύουμε.
8. Σε μια φόρμα του κέικ τοποθετούμε μία μεμβράνη και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της (τον πάτο και τα τοιχώματα).
9. Αδειάζουμε το χαλβά μέσα και το αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει.
10. Μόλις σφίξει, τον βγάζουμε από τη φόρμα τραβώντας τη μεμβράνη με προσοχή για να μην σπάσει.