Κάθε μέρα αξίζει
Ρεβυθάτο Λέσβου

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Ελιά από βόειο Ελιά από βόειο
500 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
30 g g Μηλόξιδο Μηλόξιδο
120 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
10 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
8 g g Φρέσκια μαντζουράνα Φρέσκια μαντζουράνα
ψιλοκομμένη
1 L L Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
200 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
3 g g Πάπρικα Πάπρικα
καυτερή
Μαϊντανός Μαϊντανός
για στόλισμα


Ρεβυθάτο Λέσβου

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
2:00 h
(5)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια σε κρύο νερό για 24 ώρες.
  2. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό και βράζετε τα ρεβύθια για 20-25 λεπτά.
  4. Έπειτα αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνετε τα ρεβύθια και τα ρίχνετε στη γάστρα. Όση ώρα τα βράζετε, ετοιμάζετε το κρέας.
  5. Καθαρίζετε το κρέας από τα λιπάκια που έχει και το κόβετε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
  6. Το βράζετε σε νερό για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας συνέχεια.
  7. Έπειτα το σουρώνετε και το προσθέτετε στη γάστρα, όπου έχετε ρίξει και τα ρεβύθια.
  8. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και το κρεμμύδι και ανακατεύετε.
  9. Προσθέτετε τη μαντζουράνα, το μηλόξιδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
  10. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Σερβίρετε σε πιάτα τα ρεβύθια, περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τη γάστρα και στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.