
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΤορτίγιες με κιμά και τυρί
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή οι τορτίγιες με κιμά και τυρί. Κάτι ανάμεσα σε πίτσα και λεχματζούν, πικάντικο και πάρα πολύ νόστιμο. Υπέροχο σνακ ή ελαφρύ βραδινό, ιδίως για να το φάμε μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας μια ταινία! Σε μισή ώρα έχετε έτοιμο ένα φαγητό που θα λατρέψουν όλοι!
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι βαθύ σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε μαζί με το αλάτι, το καυτερό τσίλι, την κανέλα και το κύμινο και μαγειρεύουμε για 3 ακόμη λεπτά.
- Αδειάζουμε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Περνάμε τις τέσσερις πίτες από ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να φύγει τυχόν αλευρίλα που μπορεί να έχουν και τις βάζουμε ανά δύο σε ταψιά του φούρνου.
- Στη συνέχεια μοιράζουμε τον κιμά στις πίτες και τις πασπαλίζουμε με την τομάτα, το μαρούλι, την πιπεριά και το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε για 3 λεπτά στο γκριλ, στους 180 βαθμούς ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αυτό είναι το κριτήριό μας.
- Σερβίρουμε τις πίτες και τις γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.
TIPS
1. Μπορούμε να βάλουμε στον κιμά από την αρχή λίγη από την πιπεριά, την τομάτα και το μαρούλι για χρώμα.
2. Αν έχουμε παιδιά, καλό θα είναι να μειώσουμε λίγο την ποσότητα της σάλτσας τσίλι που θα χρησιμοποιήσουμε.
3. Βάζουμε στο φούρνο και τα 2 ταψιά μαζί. Το ένα πάνω πάνω για να ψηθεί καλά και το άλλο για να ζεσταθεί. Αφαιρούμε το πρώτο ταψί και μεταφέρουμε στην πάνω σκάλα το δεύτερο ταψί για να ψηθεί καλα και αυτό μέχρι να σερβίρουμε τις πρώτες τορτίγιες.
4. Ετοιμάζουμε διπλάσια ποσότητα κιμά και την μισή την κρατάμε στην κατάψυξη ώστε να την έχουμε έτοιμη για την επόμενη φορά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 652 kcal
Υδατάνθρακες: 30,7 γρ.
Σάκχαρα: 5,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 35,1 γρ.
Λιπαρά: 42,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 15,7 γρ.