Κάθε μέρα αξίζει
Τορτίγιες με κιμά και τυρί

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

450 g g Βόειος κιμάς Βόειος κιμάς
130 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
ξερό, ψιλοκομμένο
60 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
150 g g Ημίσκληρο τυρί Ημίσκληρο τυρί
τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
150 g g Τομάτες Τομάτα
καθαρισμένη, φρέσκια, ψιλοκομμένη σε καρέ
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Κανέλα Κανέλα
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Κύμινο Κύμινο
70 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
ψιλοκομμένες σε καρέ
70 g g Μαρούλι Μαρούλι
10 g g Πιπεριές τσίλι Πιπεριά τσίλι
καυτερές
8 g g Αλάτι Αλάτι
Πίτες Πίτα
τορτίγιας
Βαλσάμικο ξίδι Βαλσάμικο ξίδι
κρέμα

Τορτίγιες με κιμά και τυρί

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
0:20 min
(5)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  2. Προσθέτετε τον κιμά και μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
  3. Ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το καυτερό τσίλι, την κανέλα και το κύμινο και μαγειρεύετε για 3 ακόμη λεπτά.
  4. Αδειάζετε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά και τον αφήνετε να κρυώσει.
  5. Στη συνέχεια απλώνετε τον κιμά σε 4 πίτες και τις πασπαλίζετε με την τομάτα, το μαρούλι, την πιπεριά και το τριμμένο τυρί.
  6. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί και ψήνετε για 3 λεπτά στο γκριλ, στη μεσαία σκάλα.
  7. Σερβίρετε τις πίτες και τις γαρνίρετε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.