Κάθε μέρα αξίζει
Χοιρινή τηγανιά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

80 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
500 g g Χοιρινό μπούτι Χοιρινό μπούτι
(χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 2 εκ.)
90 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες)
50 g g Πράσινες πιπεριές Πράσινη πιπεριά
(κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
40 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
(κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
60 g g Κίτρινες πιπεριές Κίτρινη πιπεριά
(κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
40 g g Κολοκύθια Κολοκύθι
(μέτριο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
200 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
Μπούκοβο Μπούκοβο
(1/2 κ.γ.)
Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
(1/2 )
Αλάτι Αλάτι
(1 1/2 κ.γ.)
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(ξηρό)
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο)
10 g g Απαλή μουστάρδα Απαλή μουστάρδα
40 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(Κρήτης, κομμένη σε μικρούς κύβους)

Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές ελληνικές συνταγές. Χοιρινή Τηγανιά, εύκολος μεζές για να συνοδεύσει το κρασί και την μπύρα μας. Εδώ έχουμε μια εκδοχή με τομάτα που δίνει μια πιο πλούσια γεύση στο φαγητό μας. Οι πολύχρωμες πιπεριές, η τομάτα, η γραβιέρα Κρήτης, όλα είναι όμορφα στο μάτι μας αλλά ακόμα περισσότερο στο στόμα μας! Δοκιμάστε τη οπωσδήποτε!

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε προσεκτικά το κρέας και το σοτάρουμε καλά για 6 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε την τομάτα, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
  9. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

TIPS
1. Αν δεν θέλουμε την τομάτα μπορούμε να μην την βάλουμε στο φαγητό.
2. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια και αν θέλουμε να έχει λιγότερα λιπαρά μπορούμε να την ετοιμάσουμε με κοτόπουλο!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 1270 kcal
Υδατάνθρακες: 21,9 γρ.
Σάκχαρα: 10,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 80,8 γρ.
Λιπαρά: 94,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 35,5 γρ.

1 Προσφορές

Τρεις Βοσκοί Γραβιέρα αγελάδοςΤρεις Βοσκοί Γραβιέρα αγελάδος
Τρεις Βοσκοί Γραβιέρα αγελάδος
21.10 - 24.10
-35%
2,99 €
1,94*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.