Κάθε μέρα αξίζει
Χταποδάκι κρασάτο με χούμους

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το χραπόδι

800 g g Χταπόδια Χταπόδι
100 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
300 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
3 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
300 g g Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
500 g g Τομάτες Τομάτα
100 g g Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
6 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
30 g g Μαϊντανός Μαϊντανός

Για το χούμους

500 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
250 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
100 g g Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
15 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
200 g g Ταχίνι Ταχίνι
10 g g Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη
300 g g Νερά Νερό

Χταποδάκι κρασάτο με χούμους

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
2:00 h
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ:

  1. Κόβετε τα πλοκάμια από το χταπόδι σε μεσαία κομμάτια και την κουκούλα σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαραθούν.
  3. Βάζετε το χταπόδι, το οποίο έχετε κόψει σε κομμάτια, μαζί με τα φύλλα δάφνης και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα το χταπόδι.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Διαλύετε τον πελτέ τομάτας με τη φρέσκια τομάτα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά.
  7. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ:

  1. Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ για να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ για περίπου 8-10 ώρες.
  2. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν για 30 λεπτά.
  3. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ταχίνι, το κύμινο και το νερό.
  4. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

Σε ένα πιάτο σερβίρετε το χούμους και από πάνω το κρασάτο χταπόδι. Ραντίζετε με λίγο ηλιέλαιο και στολίζετε με λίγα φύλλα μαϊντανού.