
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το χραπόδι
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΧταποδάκι κρασάτο με χούμους
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ:
- Κόβετε τα πλοκάμια από το χταπόδι σε μεσαία κομμάτια και την κουκούλα σε λεπτές λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαραθούν.
- Βάζετε το χταπόδι, το οποίο έχετε κόψει σε κομμάτια, μαζί με τα φύλλα δάφνης και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα το χταπόδι.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Διαλύετε τον πελτέ τομάτας με τη φρέσκια τομάτα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ:
- Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ για να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ για περίπου 8-10 ώρες.
- Τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ταχίνι, το κύμινο και το νερό.
- Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Σε ένα πιάτο σερβίρετε το χούμους και από πάνω το κρασάτο χταπόδι. Ραντίζετε με λίγο ηλιέλαιο και στολίζετε με λίγα φύλλα μαϊντανού.