
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το χραπόδι
800 g g | Χταπόδια Χταπόδι | |
100 g g | Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο | |
300 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | |
3 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα Σκόρδο | |
2 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | |
300 g g | Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί | |
500 g g | Τομάτες Τομάτα | |
100 g g | Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας | |
6 g g | Αλάτι Αλάτι | |
2 g g | Πιπέρι Πιπέρι | |
30 g g | Μαϊντανός Μαϊντανός |
Για το χούμους
500 g g | Ρεβίθια Ρεβίθια | |
250 g g | Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο | |
100 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
15 g g | Αλάτι Αλάτι | |
2 g g | Πιπέρι Πιπέρι | |
200 g g | Ταχίνι Ταχίνι | |
10 g g | Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη | |
300 g g | Νερά Νερό |
Χταποδάκι κρασάτο με χούμους
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
2:00
h
(4)
Μέθοδος Εκτέλεσης
ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ:
- Κόβετε τα πλοκάμια από το χταπόδι σε μεσαία κομμάτια και την κουκούλα σε λεπτές λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαραθούν.
- Βάζετε το χταπόδι, το οποίο έχετε κόψει σε κομμάτια, μαζί με τα φύλλα δάφνης και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα το χταπόδι.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Διαλύετε τον πελτέ τομάτας με τη φρέσκια τομάτα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ:
- Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ για να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ για περίπου 8-10 ώρες.
- Τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ταχίνι, το κύμινο και το νερό.
- Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Σε ένα πιάτο σερβίρετε το χούμους και από πάνω το κρασάτο χταπόδι. Ραντίζετε με λίγο ηλιέλαιο και στολίζετε με λίγα φύλλα μαϊντανού.