
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το μοσχαράκι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΜοσχαράκι κοκκινιστό
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό που σίγουρα πρέπει να ξέρετε να το φτιάχνετε για την οικογένειά σας. Το κοκκινιστό μοσχάρι είναι από τα πιο ωραία comfort Ελληνικά φαγητά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες, πουρέ, λαχανικά, ζυμαρικά και το κάθε ένα συνοδευτικό μπορεί να πάει το πιάτο σε άλλο επίπεδο. Εδώ το συνοδεύουμε με ρύζι σε μια εύκολη και σχετικά γρήγορα εκδοχή του.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές γυρνώντας το πού και πού.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε κι αυτά για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και την τομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά ακόμα.
- Έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε 900 ml νερό, αλάτι, τον κύβο βοδινού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Τα τελευταία 10-15 λεπτά του μαγειρέματος αφαιρούμε το καπάκι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Γενικά δεν ανακατεύουμε πολύ το φαγητό. Προς το τέλος απλά κουνάμε την κατσαρόλα λίγο για να μην κολλήσει το κρέας και να μην "σπάσουν" τα κομμάτια του.
- Για το ρύζι φέρνουμε το νερό και το αλάτι σε βρασμό σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι. Όταν το ρύζι πιει τα υγρά του, σε 12-15 λεπτά είναι έτοιμο.
- Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με το κρέας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΤΙPS
1. Mπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα όπως χοιρινό, κοτόπουλο.
2. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια του κρέατος τόσο πιο γρήγορα θα είναι έτοιμο το φαγητό.
3. Μπορεί να ετοιμαστεί το κρέας και σε χύτρα ταχύτητας ώστε να συντομευτεί ο χρόνος προετοιμασίας.
4. Μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερη ποσότητα κρέατος και σάλτσας και να τα αποθηκεύσουμε σε μερίδες στην κατάψυξη ώστε να ετοιμάσουμε το φαγητό την επόμενη φορά ακόμα πιο γρήγορα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 499 kcal
Υδατάνθρακες: 46,2 γρ.
Σάκχαρα: 3,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,7 γρ.
Λιπαρά: 22,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 7,1 γρ.