Κάθε μέρα αξίζει!
Μοσχαράκι κοκκινιστό

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το μοσχαράκι

50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
500 g g Βόειο κρέας Βόειο κρέας
(κομμένο σε κύβους 2 εκ.)
100 g g Καρότα Καρότο
(κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
50 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερά, ψιλοκομμένα)
20 g g Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
3 κόκκοι κόκκος Μπαχάρι Μπαχάρι
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κ.γ. κ.γ. Μπούκοβο Μπούκοβο
Σκόρδα Σκόρδο
(1/2 κ.γ. σε σκόνη)
150 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
40 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
1 κυβάκια κυβάκι Ζωμός βοδινού Ζωμός βοδινού
900 ml ml Νερό Νερό

Για το ρύζι

700 ml ml Νερό Νερό
200 g g Ρύζι νυχάκι Ρύζι νυχάκι
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(24)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό που σίγουρα πρέπει να ξέρετε να το φτιάχνετε για την οικογένειά σας. Το κοκκινιστό μοσχάρι είναι από τα πιο ωραία comfort Ελληνικά φαγητά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες, πουρέ, λαχανικά, ζυμαρικά και το κάθε ένα συνοδευτικό μπορεί να πάει το πιάτο σε άλλο επίπεδο. Εδώ το συνοδεύουμε με ρύζι σε μια εύκολη και σχετικά γρήγορα εκδοχή του.

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές γυρνώντας το πού και πού.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε κι αυτά για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και την τομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά ακόμα.
  5. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
  6. Προσθέτουμε 900 ml νερό, αλάτι, τον κύβο βοδινού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Τα τελευταία 10-15 λεπτά του μαγειρέματος αφαιρούμε το καπάκι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  9. Γενικά δεν ανακατεύουμε πολύ το φαγητό. Προς το τέλος απλά κουνάμε την κατσαρόλα λίγο για να μην κολλήσει το κρέας και να μην "σπάσουν" τα κομμάτια του.
  10. Για το ρύζι φέρνουμε το νερό και το αλάτι σε βρασμό σε ένα κατσαρολάκι.
  11. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι. Όταν το ρύζι πιει τα υγρά του, σε 12-15 λεπτά είναι έτοιμο.
  12. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με το κρέας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΙPS
1. Mπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα όπως χοιρινό, κοτόπουλο.
2. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια του κρέατος τόσο πιο γρήγορα θα είναι έτοιμο το φαγητό.
3. Μπορεί να ετοιμαστεί το κρέας και σε χύτρα ταχύτητας ώστε να συντομευτεί ο χρόνος προετοιμασίας.
4. Μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερη ποσότητα κρέατος και σάλτσας και να τα αποθηκεύσουμε σε μερίδες στην κατάψυξη ώστε να ετοιμάσουμε το φαγητό την επόμενη φορά ακόμα πιο γρήγορα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 499 kcal
Υδατάνθρακες: 46,2 γρ.
Σάκχαρα: 3,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,7 γρ.
Λιπαρά: 22,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 7,1 γρ.

16 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
17.04 - 24.04
10,69
Σπάλα βόεια σε κύβουςΣπάλα βόεια σε κύβους
Σπάλα βόεια σε κύβους
17.04 - 24.04
7,39
Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί
18.04 - 24.04
-25%
2,95 €
2,19
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπίΕλληνικές τομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπί
22.04 - 24.04
-20%
1,99 €
1,59
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπίΕλληνικές τομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπί
22.04 - 24.04
-30%
1,99 €
1,39
Ελληνικές βιολογικές τομάτεςΕλληνικές βιολογικές τομάτες
Ελληνικές βιολογικές τομάτες
18.04 - 24.04
-27%
2,75 €
1,99
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένηΜινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
0,79
Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.
Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.
29.04 - 05.05
-30%
2,89 €
2,02
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
27.04 - 28.04
Μόνο
1,49
Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
25.04 - 01.05
-22%
0,89 €
0,69
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Σκόρδα Σκόρδα
Σκόρδα
25.04 - 01.05
-15%
0,49 €
0,42
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45