Κάθε μέρα αξίζει
Σαλάτα με φακές & γαρίδες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τις γαρίδες

750 g g Γαρίδες Γαρίδες
300 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
ανάλατος
50 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
150 g g Τοματίνια Τοματίνι
κομμένα στη μέση
20 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
ψιλοκομμένο
10 g g Μαϊντανός Μαϊντανός
ψιλοκομμένος
8 g g Αλάτι Αλάτι
μπορεί να παραλειφθεί αν έχετε χρησιμοποιήσει ζωμό αλατισμένο
30 g g Λευκό κρασί Λευκό κρασί
ξηρό
5 g g Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού

Για τις φακές

500 g g Φακές Φακές
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
100 g g Δαμάσκηνα Δαμάσκηνο
ψιλοκομμένα
80 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
30 g g Μηλόξιδο Μηλόξιδο
10 g g Αλάτι Αλάτι
70 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
κομμένη σε καρέ
50 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
ψιλοκομμένο
20 g g Δυόσμος Δυόσμος
ψιλοκομμένος

Σαλάτα με φακές & γαρίδες

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
0:40 min
(5)

Μέθοδος Εκτέλεσης

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:

  1. Καθαρίζετε μόνο το κέλυφος και το έντερο από τις γαρίδες.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και τα τοματίνια.
  3. Προσθέτετε ολόκληρες τις γαρίδες και τις αλατίζετε.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε να ψηθούν οι γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Όταν έχουν μαγειρευτεί τις αφαιρείτε και τις κρατάτε στην άκρη.
  7. Στο τηγάνι προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει πάνω στη φωτιά.

Για τις φακές:

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζετε τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης για 30 λεπτά.
  2. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες φακές και προσθέτετε το ηλιέλαιο, τα δαμάσκηνα, το μηλόξιδο, το αλάτι, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, τον δυόσμο και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε τις γαρίδες δίπλα από τις φακές και περιχύνετε από πάνω με λίγη σάλτσα. Στολίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου.