Κάθε μέρα αξίζει!
Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη φάβα

100 g g Φάβα Φάβα
(Φενεού, μουλιασμένη σε 400γρ. ζεστό νερό)
1 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες, 60γρ. καθαρισμένο)
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(1 1/2)
1 Καρότα Καρότο
(μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες, 50γρ.)
450 g g Νερό Νερό
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(τριμμένο)

Για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(για το ράντισμα)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 κ.σ. κ.σ. Κάπαρη Κάπαρη
Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)
Λεμόνια Λεμόνι
(κομμένο σε φέτες)

Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(10)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Μουλιάζουμε τη φάβα σε ζεστό νερό για μισή με μία ώρα. Ακολούθως την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να μαραθεί. Αφού μαραθεί προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα και σοτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέτουμε το νερό και τη δάφνη και ανακατεύουμε μια φορά.
  5. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και αφού κοχλάσει το νερό, ανακατεύουμε ακόμη μια φορά μόνο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσουμε τη φάβα για περίπου μισή ώρα.
  6. Ελέγχουμε ανά διαστήματα εάν υπάρχει αρκετό νερό. Εάν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε ζεστό νερό. Η φάβα θα πρέπει να λιώσει από το βράσιμο αλλά να μην μείνει πολύ νερό στην κατσαρόλα.
  7. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε την φάβα. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι (εάν χρειάζεται).
  8. Η φάβα σερβίρεται χλιαρή, οπότε την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Σερβίρουμε σε μπολ σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τις γαρνιτούρες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κόκκινο κρεμμύδι και την κάππαρη. Τοποθετούμε κομμάτια γαύρου και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.

ΤΙP

  1. Δεν είναι απαραίτητο να τη μουλιάσουμε αλλά η γεύση θα είναι καλύτερη αν το κάνουμε.
  2. Δοκιμάστε τη και με λίγη φέτα..

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια:311 kcal

Υδατάνθρακες: 24,4 γρ.

Σάκχαρα: 4,8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7,8 γρ.

Πρωτεΐνη:21,7 γρ.

Λιπαρά: 12,2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά:2,7 γρ.

7 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
17.04 - 24.04
10,69
Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
25.04 - 01.05
-22%
0,89 €
0,69
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ