Κάθε μέρα αξίζει!
Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη φάβα

100 g g Φάβα Φάβα
(Φενεού, μουλιασμένη σε 400γρ. ζεστό νερό)
1 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες, 60γρ. καθαρισμένο)
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(1 1/2)
1 Καρότα Καρότο
(μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες, 50γρ.)
450 g g Νερό Νερό
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(τριμμένο)

Για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(για το ράντισμα)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 κ.σ. κ.σ. Κάπαρη Κάπαρη
Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)
Λεμόνια Λεμόνι
(κομμένο σε φέτες)

Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Μουλιάζουμε τη φάβα σε ζεστό νερό για μισή με μία ώρα. Ακολούθως την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να μαραθεί. Αφού μαραθεί προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα και σοτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέτουμε το νερό και τη δάφνη και ανακατεύουμε μια φορά.
  5. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και αφού κοχλάσει το νερό, ανακατεύουμε ακόμη μια φορά μόνο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσουμε τη φάβα για περίπου μισή ώρα.
  6. Ελέγχουμε ανά διαστήματα εάν υπάρχει αρκετό νερό. Εάν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε ζεστό νερό. Η φάβα θα πρέπει να λιώσει από το βράσιμο αλλά να μην μείνει πολύ νερό στην κατσαρόλα.
  7. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε την φάβα. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι (εάν χρειάζεται).
  8. Η φάβα σερβίρεται χλιαρή, οπότε την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Σερβίρουμε σε μπολ σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τις γαρνιτούρες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κόκκινο κρεμμύδι και την κάππαρη. Τοποθετούμε κομμάτια γαύρου και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.

ΤΙP

  1. Δεν είναι απαραίτητο να τη μουλιάσουμε αλλά η γεύση θα είναι καλύτερη αν το κάνουμε.
  2. Δοκιμάστε τη και με λίγη φέτα..

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια:311 kcal

Υδατάνθρακες: 24,4 γρ.

Σάκχαρα: 4,8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7,8 γρ.

Πρωτεΐνη:21,7 γρ.

Λιπαρά: 12,2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά:2,7 γρ.

5 Προσφορές

Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Ελληνικά καρότα XXLΕλληνικά καρότα XXL
Ελληνικά καρότα XXL
25.09 - 27.09
Μόνο
0,75
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμαΕλληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμα
21.09 - 27.09
Μόνο
1,19
Δροσιά  Επιτραπέζιο νερόΔροσιά  Επιτραπέζιο νερό
Δροσιά Επιτραπέζιο νερό
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
0,18
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοElaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
20.09 - 26.09
8,25

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ