Κάθε μέρα αξίζει!
Κιμαδόπιτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη γέμιση

1 kg kg Κιμάς μοσχαρίσιος Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτριο, ψιλοκομμένο)
1 Καρότα Καρότο
(καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
2 Στικ σέλερι Στικ σέλερι
(καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
5 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 ποτήρια ποτήρι Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
250 ml ml Νερό Νερό
(ή ζωμό μοσχαρίσιο)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(1/2 κ.γ.)
Πιπέρι καγιέν Πιπέρι καγιέν
(1/4 κ.γ.)
2 κ.γ. κ.γ. Κόλιανδρος Κόλιανδρος
(σε σκόνη)
2 - 3 κόκκοι κόκκος Μπαχάρι Μπαχάρι
4 λοβοί λοβός Καρδάμωμο Καρδάμωμο
(τυλιγμένους σε ένα τούλι)
Μοσχοκάρυδο Μοσχοκάρυδο
(1/2 κ.γ.)
1 πρέζες πρέζα Γαρύφαλλα Γαρύφαλλο
3 Αυγά Αυγό
(μέτρια, χτυπημένα)
40 g g Μαϊντανός Μαϊντανός
(μόνο φύλλα, ψιλοκομμένο)

Για την πίτα

2 Φύλλο Φύλλο
(χοντρά, χωριάτικα για πίτα)
130 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού Ανθός αλατιού
(1/4 κ.γ.)
2 κ.σ. κ.σ. Σουσάμι Σουσάμι

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι Γιαούρτι
(πλήρες)
Πιπέρι Πιπέρι
(κόκκινο)

Κιμαδόπιτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:30 h
(26)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κιμαδόπιτα... Μια υπέροχη πίτα που την έχουμε κάνει λίγο πολύπλοκη και χωρίς λόγο. Εδώ θα την βρούμε στην απλή εκδοχή της με αρκετά μπαχαρικά και τον κιμά να είναι ο πρωταγωνιστής. Δοκιμάστε τη έτσι την πρώτη φορά και μετά αν θέλετε ξεκινήστε να προσθέτετε τυριά και τομάτες και ό,τι άλλο θέλετε. Είναι σαν ένα λευκό καμβά που περιμένει τη δική σας πινελιά.

Για τη ζύμη

  1. Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Όταν κάψει βάζουμε μέσα τον κιμά και τα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλερι) και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε.
  3. Καβουρδίζουμε για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε να φύγει η υγρασία τους και ο κιμάς να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 30 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα ή μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά του. Αν η φωτιά μας είναι πολύ δυνατή και το νερό εξατμιστεί νωρίτερα τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο.
  6. Πάντως επειδή πρόκειται για πίτα θέλουμε τη γέμιση να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνή.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση αρκετά και αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά. Δοκιμάζουμε τη γέμιση αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.
  8. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση.
  9. Ανακατεύουμε.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25Χ35 εκ. και στρώνουμε στον πάτο το ένα φύλλο έτσι ώστε να περισσεύει από το ταψί.
  3. Λαδώνουμε.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  5. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο και ετοιμάζουμε τον κόθρο της πίτας λαδώνοντας καλά τις άκρες και από τα δύο φύλλα (πάνω και κάτω) και στρίβοντάς τα μεταξύ τους.
  6. Λαδώνουμε καλά και το πάνω φύλλο και κάνουμε ένα-δυο κοψίματα με κοφτερό μαχαίρι για να βγαίνει η παραπανίσια υγρασία κατά το ψήσιμο.
  7. Σκορπάμε τον ανθό αλατιού και το σουσάμι και ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά η πίτα.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια με λίγο γιαούρτι και κόκκινο πιπέρι.

TIPS
1. Μπορούμε να βάλουμε και απλό φύλλο κρούστας ή χωριάτικο απλά θέλει τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά πάνω και καλό λάδωμα σε κάθε φύλλο.
2. Μπορούμε να προσθέσουμε τυριά, τομάτα σε φέτες ή σάλτσα κτλ. Αν επιλέξουμε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να μειώσουμε τα μπαχαρικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
Ενέργεια: 377 kcal
Υδατάνθρακες: 111,5 γρ.
Σάκχαρα: 11,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 18,4 γρ.
Λιπαρά: 29,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 8,2 γρ.

16 Προσφορές

Γάλπο Γιαούρτι αγελάδος 2%Γάλπο Γιαούρτι αγελάδος 2%
Γάλπο Γιαούρτι αγελάδος 2%
21.02 - 28.02
1,29
Νώμα Αυγά φρέσκα ΜΝώμα Αυγά φρέσκα Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα Μ
21.02 - 28.02
2,45
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
21.02 - 28.02
10,49
Δέλτα Γιαούρτι Complet 10% Δέλτα Γιαούρτι Complet 10%
Δέλτα Γιαούρτι Complet 10%
19.09 - 30.11
-5%
3,67 €
3,48
Δέλτα Γιαούρτι Complet 2%Δέλτα Γιαούρτι Complet 2%
Δέλτα Γιαούρτι Complet 2%
19.09 - 30.11
-5%
3,67 €
3,48
Alati mou Ανθός αλατιού από τα βράχια της ΚρήτηςAlati mou Ανθός αλατιού από τα βράχια της Κρήτης
Alati mou Ανθός αλατιού από τα βράχια της Κρήτης
29.02 - 06.03
2,99
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.02 - 06.03
-30% με κουπόνι Lidl Plus
0,65 €
0,45
Αναχωρήτες Ερυθρός οίνος  ημίξηροςΑναχωρήτες Ερυθρός οίνος  ημίξηρος
Αναχωρήτες Ερυθρός οίνος ημίξηρος
04.03 - 07.03
-30%
8,99 €
6,29
Κρεμμύδια κόκκινα Κρεμμύδια κόκκινα
Κρεμμύδια κόκκινα
01.02 - 29.02
-13%
1,15 €
1,00
Νώμα Αυγά αχυρώνα μεγάλαΝώμα Αυγά αχυρώνα μεγάλα
Νώμα Αυγά αχυρώνα μεγάλα
01.02 - 29.02
-13%
3,29 €
2,86
Νώμα Αυγά φρέσκα αχυρώνα ΜΝώμα Αυγά φρέσκα αχυρώνα Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα αχυρώνα Μ
22.02 - 28.02
-30% με κουπόνι Lidl plus
2,99 €
2,09
Ελληνικός οίνος ερυθρός ημίγλυκοςΕλληνικός οίνος ερυθρός ημίγλυκος
Ελληνικός οίνος ερυθρός ημίγλυκος
22.02 - 28.02
-20%
3,49 €
2,79
Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
22.02 - 28.02
-21%
0,95 €
0,75
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Νεμέα Aγιωργίτικο Barrique Π.Ο.Π.Νεμέα Aγιωργίτικο Barrique Π.Ο.Π.
Νεμέα Aγιωργίτικο Barrique Π.Ο.Π.
04.03 - 07.03
-30%
4,19 €
2,92

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Τούλι