
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
500 g g | Αλεύρι
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) | ||
1 σακουλάκια σακουλάκι | Μαγιά
Μαγιά (ξερή ) | ||
7 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
15 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
500 g g | Τυρί φέτα Τυρί φέτα | ||
300 g g | Νερά
Νερό (χλιαρό) |
Τηγανόψωμο Χαλκιδικής
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
1:30
h
(14)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και ρίχνετε το αλάτι.
- Ύστερα ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα και σιγά-σιγά ρίχνετε το χλιαρό νερό και αρχίζετε να ζυμώνετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, για να γλυκάνει η ζύμη και να μαλακώσει.
- Όση ώρα ζυμώνετε, να βάζετε στο χέρι σας λίγο αλεύρι, για να μη σας κολλάει η ζύμη.
- Επαναλάβετε 2-3 φορές, για να μη γίνει το ζυμάρι σας μαστιχωτό.
- Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του.
- Έπειτα τρίβετε τη φέτα στον χοντρό τρίφτη.
- Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, ζυμώνετε 2-3 φορές ξανά.
- Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 g.
- Ανοίγετε με τον πλάστη τα φύλλα και κόβετε στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού με τη βοήθεια ενός κουπ πατ.
- Παίρνετε ένα φύλλο, βάζετε 1 κουταλιά φέτα και λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με ένα άλλο φύλλο.
- Πιέζετε στα πλάγια με τα δάχτυλα πολύ καλά, για να κλείσει.
- Συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη (18 τεμάχια περίπου).
- Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω, αλλά θα πρέπει να προλάβουν να ψηθούν και μέσα.