Κάθε μέρα αξίζει
Τηγανόψωμο Χαλκιδικής

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

500 g g Αλεύρι Αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκια σακουλάκι Μαγιά Μαγιά
ξερή
7 g g Αλάτι Αλάτι
15 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
500 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
300 g g Νερά Νερό
χλιαρό

Τηγανόψωμο Χαλκιδικής

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
1:30 h
(12)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και ρίχνετε το αλάτι.
  2. Ύστερα ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα και σιγά-σιγά ρίχνετε το χλιαρό νερό και αρχίζετε να ζυμώνετε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, για να γλυκάνει η ζύμη και να μαλακώσει.
  4. Όση ώρα ζυμώνετε, να βάζετε στο χέρι σας λίγο αλεύρι, για να μη σας κολλάει η ζύμη.
  5. Επαναλάβετε 2-3 φορές, για να μη γίνει το ζυμάρι σας μαστιχωτό.
  6. Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  7. Έπειτα τρίβετε τη φέτα στον χοντρό τρίφτη.
  8. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, ζυμώνετε 2-3 φορές ξανά.
  9. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 g.
  10. Ανοίγετε με τον πλάστη τα φύλλα και κόβετε στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού με τη βοήθεια ενός κουπ πατ.
  11. Παίρνετε ένα φύλλο, βάζετε 1 κουταλιά φέτα και λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με ένα άλλο φύλλο.
  12. Πιέζετε στα πλάγια με τα δάχτυλα πολύ καλά, για να κλείσει.
  13. Συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη (18 τεμάχια περίπου).
  14. Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω, αλλά θα πρέπει να προλάβουν να ψηθούν και μέσα.