
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΦακοσαλάτα με γλυκές πιπεριές πολύχρωμες, μυρωδικά και φέτα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τις φακές. Τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετέ τες καλά με τρεχούμενο νερό. Στραγγίστε και βάλτε τες στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Προσθέστε αλάτι, το φύλλο δάφνης και αφήστε να βράσουν. Ύστερα από 10 λεπτά μειώστε την ένταση και αφήστε τις να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα λαχανικά. Για να φτιάξετε τις πιπεριές, κόψτε τες σε λωρίδες και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Για να προετοιμάσετε το ντρέσινγκ, προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα για να συνδυαστούν καλά.
Όταν οι φακές μαγειρευτούν, στραγγίστε τις σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε τις κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
Μόλις δροσιστούν ελαφρά οι φακές, τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και ρίξτε το ντρέσινγκ. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα τοματίνια, τη φέτα, τις ελιές και τις ψημένες πιπεριές. Τέλος, προσθέστε (προαιρετικά) τα μυρωδικά της αρεσκείας σας.