Κάθε μέρα αξίζει
Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

5 Φύλλο Φύλλο
(κρούστας)
4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

300 g g Κοτόπουλο Κοτόπουλο
(ψημένο/βρασμένο/τηγανισμένο)
200 g g τυριά τυρί
(ανάμεικτα, τριμμένα πχ gouda, edam, παρμεζάνα)
8 Λιαστές τομάτες Λιαστή τομάτα
(Baresa, τεμαχισμένες)
Πιπέρι Πιπέρι
(1/4 κ.γ.)
Ρίγανη Ρίγανη
(1/2 κ.γ. αποξηραμένη)
2 κ.γ. κ.γ. Βασιλικός Βασιλικός
1 Αυγά Αυγό
(μεγάλο ή 2 μικρά, σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. κ.σ. Γάλα Γάλα
100 g g πάστα ελιάς πάστα ελιάς
(Καλαμών Ευ)

Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πεντανόστιμη, εντυπωσιακή πίτα με μεσογειακό άρωμα και υλικά που μας έχουν περισσέψει. Επειδή δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο υποστηρίζοντας τη zero food waste κίνημα, όταν μας περισσεύει κοτόπουλο και διάφορα τυριά, φτιάχνουμε αυτή την πίτα που μόλις ακουστεί το πρώτο «κρατς» παραληρείς. Ιδανική για τραπέζια αφού σερβίρεται εύκολα σε κομμάτια και μέσα σε 1 ώρα είναι έτοιμη στο τραπέζι!

  1. Αφαιρούμε τα κόκαλα και ξεψαχνίζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια 1 εκ.
  2. Προσθέτουμε τα τυριά και αφού στραγγίσουμε καλά τις λιαστές ντομάτες Baresa, τις κόβουμε σε μικρό καρέ και τις βάζουμε κι αυτές μαζί.
  3. Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το γάλα να αφρατέψουν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο το ένα πάνω στο άλλο, τα 5 φύλλα κρούστας για πίτες Καρδίς, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  6. Τα τοποθετούμε έτσι ώστε η κοντή τους πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.
  7. Θέλουμε τα φύλλα να μην μουλιάσουν από τη γέμιση οπότε κάνουμε ένα κόλπο.
  8. Αλείφουμε το μισό από το πάνω πάνω τελευταίο φύλλο (στο πιο κοντινό σε μας κομμάτι του) με πάστα ελιάς καλαμών Ευ σε λεπτή στρώση.
  9. Τη γέμιση την απλώνουμε ομοιόμορφα στο 1/4 του πάνω φύλλου και ξεκινάμε από την άκρη που βρίσκεται πιο κοντά σε μας. Με τον τρόπο αυτό ανάμεσα στη γέμιση και στα φύλλα θα υπάρχει η πάστα ελιάς η οποία θα δρα σαν φράγμα εμποδίζοντας τη ζουμερή γέμιση να μουλιάσει τα φύλλα.
  10. Αφήνουμε όμως ένα περιθώριο στα πλαϊνά 2 εκ. δεξιά και αριστερά χωρίς γέμιση.
  11. Περιμετρικά στα φύλλα απλώνουμε με ένα πινέλο νερό και αφού διπλώσουμε πρώτα τα φύλλα δεξιά και αριστερά προς τα μέσα επάνω στη γέμιση αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό.
  12. Με τον τρόπο αυτό σφραγίζεται η γέμιση μέσα στα φύλλα και δεν θα ξεφύγει κατά το ψήσιμο.
  13. Μεταφέρουμε το ρολό σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και προσέχουμε ώστε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.
  14. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό, χαράσσουμε τα φύλλα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κατώτερη σχάρα για 45 λεπτά.
  15. Όταν τα φύλλα πάρουν χρυσαφί χρώμα, η πίτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
Ενέργεια: 238 kcal
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Σάκχαρα: 0,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 16,2 γρ.
Λιπαρά: 8,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ.

TIPS
1. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι είτε ψητό είτε βραστό είτε τηγανισμένο.
2. Στα τυριά ιδανικός συνδυασμός είναι να χρησιμοποιήσουμε 80% μαλακά κίτρινα γλυκά τυριά και 20% σκληρά τυριά.

14 Προσφορές

Lovilio Μοτσαρέλα XXLLovilio Μοτσαρέλα XXL
Lovilio Μοτσαρέλα XXL
Φιλετίνια κοτόπουλου παναρισμέναΦιλετίνια κοτόπουλου παναρισμένα
Φιλετίνια κοτόπουλου παναρισμένα
Γάλπο  Κατσικίσιο τυρί άλμηςΓάλπο  Κατσικίσιο τυρί άλμης
Γάλπο Κατσικίσιο τυρί άλμης
Ελληνικό κοτόπουλο νωπόΕλληνικό κοτόπουλο νωπό
Ελληνικό κοτόπουλο νωπό
Εύ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε. XXLΕύ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε. XXL
Εύ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε. XXL
Milbona Τυρί ΈμενταλMilbona Τυρί Έμενταλ
Milbona Τυρί Έμενταλ
Φτερούγες κοτόπουλου με καρύκευμαΦτερούγες κοτόπουλου με καρύκευμα
Φτερούγες κοτόπουλου με καρύκευμα
Mix grill κοτόπουλου ΕλλάδαςMix grill κοτόπουλου Ελλάδας
Mix grill κοτόπουλου Ελλάδας
Μεβγάλ Φρέσκο γάλα παστεριωμένο 3,5%/1,5%Μεβγάλ Φρέσκο γάλα παστεριωμένο 3,5%/1,5%
Μεβγάλ Φρέσκο γάλα παστεριωμένο 3,5%/1,5%
NOYNOY Family Γάλα ελαφρύ 1,5%NOYNOY Family Γάλα ελαφρύ 1,5%
NOYNOY Family Γάλα ελαφρύ 1,5%
Λεσβιγάλ  Γίδινο τυρίΛεσβιγάλ  Γίδινο τυρί
Λεσβιγάλ Γίδινο τυρί
Γάλπο  ΑνθότυροΓάλπο  Ανθότυρο
Γάλπο Ανθότυρο
Γάλπο  φρέσκο γάλα 3,5%Γάλπο  φρέσκο γάλα 3,5%
Γάλπο φρέσκο γάλα 3,5%
Ελληνικά φρέσκα αυγά μεσαίαΕλληνικά φρέσκα αυγά μεσαία
Ελληνικά φρέσκα αυγά μεσαία
Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο
60 min

Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο

Υλικά

Φύλλο (κρούστας)
5
Ελαιόλαδο
4 κ.σ.
Κοτόπουλο (ψημένο/βρασμένο/τηγανισμένο)
300 g
τυρί (ανάμεικτα, τριμμένα πχ gouda, edam, παρμεζάνα)
200 g
Λιαστή τομάτα (Baresa, τεμαχισμένες)
8
Πιπέρι (1/4 κ.γ.)
Ρίγανη (1/2 κ.γ. αποξηραμένη)
Βασιλικός
2 κ.γ.
Αυγό (μεγάλο ή 2 μικρά, σε θερμοκρασία δωματίου)
1
Γάλα
2 κ.σ.
πάστα ελιάς (Καλαμών Ευ)
100 g

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Πινέλο
Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο
60 min

Step 1

Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο

Μια πεντανόστιμη, εντυπωσιακή πίτα με μεσογειακό άρωμα και υλικά που μας έχουν περισσέψει. Επειδή δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο υποστηρίζοντας τη zero food waste κίνημα, όταν μας περισσεύει κοτόπουλο και διάφορα τυριά, φτιάχνουμε αυτή την πίτα που μόλις ακουστεί το πρώτο «κρατς» παραληρείς. Ιδανική για τραπέζια αφού σερβίρεται εύκολα σε κομμάτια και μέσα σε 1 ώρα είναι έτοιμη στο τραπέζι!

  1. Αφαιρούμε τα κόκαλα και ξεψαχνίζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια 1 εκ.
  2. Προσθέτουμε τα τυριά και αφού στραγγίσουμε καλά τις λιαστές ντομάτες Baresa, τις κόβουμε σε μικρό καρέ και τις βάζουμε κι αυτές μαζί.
  3. Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το γάλα να αφρατέψουν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο το ένα πάνω στο άλλο, τα 5 φύλλα κρούστας για πίτες Καρδίς, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  6. Τα τοποθετούμε έτσι ώστε η κοντή τους πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.
  7. Θέλουμε τα φύλλα να μην μουλιάσουν από τη γέμιση οπότε κάνουμε ένα κόλπο.
  8. Αλείφουμε το μισό από το πάνω πάνω τελευταίο φύλλο (στο πιο κοντινό σε μας κομμάτι του) με πάστα ελιάς καλαμών Ευ σε λεπτή στρώση.
  9. Τη γέμιση την απλώνουμε ομοιόμορφα στο 1/4 του πάνω φύλλου και ξεκινάμε από την άκρη που βρίσκεται πιο κοντά σε μας. Με τον τρόπο αυτό ανάμεσα στη γέμιση και στα φύλλα θα υπάρχει η πάστα ελιάς η οποία θα δρα σαν φράγμα εμποδίζοντας τη ζουμερή γέμιση να μουλιάσει τα φύλλα.
  10. Αφήνουμε όμως ένα περιθώριο στα πλαϊνά 2 εκ. δεξιά και αριστερά χωρίς γέμιση.
  11. Περιμετρικά στα φύλλα απλώνουμε με ένα πινέλο νερό και αφού διπλώσουμε πρώτα τα φύλλα δεξιά και αριστερά προς τα μέσα επάνω στη γέμιση αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό.
  12. Με τον τρόπο αυτό σφραγίζεται η γέμιση μέσα στα φύλλα και δεν θα ξεφύγει κατά το ψήσιμο.
  13. Μεταφέρουμε το ρολό σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και προσέχουμε ώστε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.
  14. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό, χαράσσουμε τα φύλλα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κατώτερη σχάρα για 45 λεπτά.
  15. Όταν τα φύλλα πάρουν χρυσαφί χρώμα, η πίτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
Ενέργεια: 238 kcal
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Σάκχαρα: 0,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 16,2 γρ.
Λιπαρά: 8,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ.

TIPS
1. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι είτε ψητό είτε βραστό είτε τηγανισμένο.
2. Στα τυριά ιδανικός συνδυασμός είναι να χρησιμοποιήσουμε 80% μαλακά κίτρινα γλυκά τυριά και 20% σκληρά τυριά.

Φύλλο (κρούστας): 5
Ελαιόλαδο: 4 κ.σ.
Κοτόπουλο (ψημένο/βρασμένο/τηγανισμένο): 300 g
τυρί (ανάμεικτα, τριμμένα πχ gouda, edam, παρμεζάνα): 200 g
Λιαστή τομάτα (Baresa, τεμαχισμένες): 8
Πιπέρι (1/4 κ.γ.)
Ρίγανη (1/2 κ.γ. αποξηραμένη)
Βασιλικός: 2 κ.γ.
Αυγό (μεγάλο ή 2 μικρά, σε θερμοκρασία δωματίου): 1
Γάλα: 2 κ.σ.
πάστα ελιάς (Καλαμών Ευ): 100 g

Πινέλο
Πίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο

Feedback

How did you like cooking with us?