
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη γέμιση
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΠίτα ρολό με φύλλο κρούστας και κοτόπουλο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια πεντανόστιμη, εντυπωσιακή πίτα με μεσογειακό άρωμα και υλικά που μας έχουν περισσέψει. Επειδή δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο υποστηρίζοντας τη zero food waste κίνημα, όταν μας περισσεύει κοτόπουλο και διάφορα τυριά, φτιάχνουμε αυτή την πίτα που μόλις ακουστεί το πρώτο «κρατς» παραληρείς. Ιδανική για τραπέζια αφού σερβίρεται εύκολα σε κομμάτια και μέσα σε 1 ώρα είναι έτοιμη στο τραπέζι!
- Αφαιρούμε τα κόκαλα και ξεψαχνίζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια 1 εκ.
- Προσθέτουμε τα τυριά και αφού στραγγίσουμε καλά τις λιαστές ντομάτες Baresa, τις κόβουμε σε μικρό καρέ και τις βάζουμε κι αυτές μαζί.
- Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το γάλα να αφρατέψουν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
- Απλώνουμε στον πάγκο το ένα πάνω στο άλλο, τα 5 φύλλα κρούστας για πίτες Καρδίς, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
- Τα τοποθετούμε έτσι ώστε η κοντή τους πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.
- Θέλουμε τα φύλλα να μην μουλιάσουν από τη γέμιση οπότε κάνουμε ένα κόλπο.
- Αλείφουμε το μισό από το πάνω πάνω τελευταίο φύλλο (στο πιο κοντινό σε μας κομμάτι του) με πάστα ελιάς καλαμών Ευ σε λεπτή στρώση.
- Τη γέμιση την απλώνουμε ομοιόμορφα στο 1/4 του πάνω φύλλου και ξεκινάμε από την άκρη που βρίσκεται πιο κοντά σε μας. Με τον τρόπο αυτό ανάμεσα στη γέμιση και στα φύλλα θα υπάρχει η πάστα ελιάς η οποία θα δρα σαν φράγμα εμποδίζοντας τη ζουμερή γέμιση να μουλιάσει τα φύλλα.
- Αφήνουμε όμως ένα περιθώριο στα πλαϊνά 2 εκ. δεξιά και αριστερά χωρίς γέμιση.
- Περιμετρικά στα φύλλα απλώνουμε με ένα πινέλο νερό και αφού διπλώσουμε πρώτα τα φύλλα δεξιά και αριστερά προς τα μέσα επάνω στη γέμιση αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό.
- Με τον τρόπο αυτό σφραγίζεται η γέμιση μέσα στα φύλλα και δεν θα ξεφύγει κατά το ψήσιμο.
- Μεταφέρουμε το ρολό σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και προσέχουμε ώστε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό, χαράσσουμε τα φύλλα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κατώτερη σχάρα για 45 λεπτά.
- Όταν τα φύλλα πάρουν χρυσαφί χρώμα, η πίτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
Ενέργεια: 238 kcal
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Σάκχαρα: 0,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 16,2 γρ.
Λιπαρά: 8,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ.
TIPS
1. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι είτε ψητό είτε βραστό είτε τηγανισμένο.
2. Στα τυριά ιδανικός συνδυασμός είναι να χρησιμοποιήσουμε 80% μαλακά κίτρινα γλυκά τυριά και 20% σκληρά τυριά.