Κάθε μέρα αξίζει
Γεμιστά μανιτάρια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

4 Μανιτάρια Μανιτάρι
(μεγάλα Πορτομπέλο)
3 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 κ.γ. κ.γ. Ξερό θυμάρι Ξερό θυμάρι
(τριμμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Ρίγανη Ρίγανη
(ξερή, τριμμένη)
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(φύλλα και κοτσανάκια)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένη)
Αλάτι Αλάτι
(1/4 κ.γ. )
Πιπέρι Πιπέρι
(1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο)
1 Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
(από βάζο, ψιλοκομμένη)
30 g g Φρυγανιά Φρυγανιά
(τριμμένη)
80 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(τριμμένη)

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)

Γεμιστά μανιτάρια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(5)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπέροχο ορεκτικό τα μανιτάρια αλλά και πλήρες γεύμα για δύο μαζί με λίγη σαλάτα. Τα μανιτάρια είναι γεμάτα πρωτεΐνες και χωρίς καθόλου λιπαρά οπότε είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Γεμιστά μανιτάρια μπορούμε να κάνουμε με χίλιους τρόπους. Εδώ θα σας δείξουμε μια απλή συνταγή με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας.

  1. Πλένουμε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα "πόδια" τους αλλά δεν τα πετάμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα με τη βάση (κοίλο μέρος) προς τα επάνω.
  3. Μοιράζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα στα μανιτάρια και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  4. Παράλληλα τα "πόδια" των μανιταριών τα βάζουμε στο μπολ του μούλτι μαζί με το θυμάρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε το μείγμα να γίνει λιώμα.
  6. Αφαιρούμε από το μούλτι και προσθέτουμε την πιπεριά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα μισοψημένα μανιτάρια.
  8. Από πάνω ρίχνουμε το τυρί.
  9. Μεταφέρουμε ξανά στο φούρνο όπου ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κάτσουν για πέντε λεπτά.
  11. Κόβουμε το κάθε μανιτάρι στα τέσσερα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό.

TIPS
1. Τα μανιτάρια πορτομπέλο είναι τα γνωστά λευκά μανιτάρια τα οποία απλά τα αφήνουν να μεγαλώσουν περισσότερο και να ανοίξουν.
2. Αντί για λάδι μπορούμε να βάλουμε βούτυρο κατά το ψήσιμο για ακόμα πιο δυνατή γεύση.
3. Με λίγο φυτικό τυρί ή τόφου το πιάτο αυτό γίνεται ό,τι πρέπει για τους βίγκαν φίλους μας.
4. Φυσικά μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε στη γέμιση και να βάλουμε ό,τι θέλουμε, από τυριά και αλλαντικά μέχρι κιμά και μπεσαμέλ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 251 kcal
Υδατάνθρακες: 12,1 γρ.
Σάκχαρα: 8,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
Λιπαρά: 16,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9,9 γρ.

Γεμιστά μανιτάρια
30 min

Γεμιστά μανιτάρια

Υλικά

Μανιτάρι (μεγάλα Πορτομπέλο)
4
Ελαιόλαδο
3 κ.σ.
Ξερό θυμάρι (τριμμένο)
1 κ.γ.
Ρίγανη (ξερή, τριμμένη)
1 κ.γ.
Μαϊντανός (φύλλα και κοτσανάκια)
2 κ.σ.
Σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 σκελίδα
Αλάτι (1/4 κ.γ. )
Πιπέρι (1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο)
Πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο, ψιλοκομμένη)
1
Φρυγανιά (τριμμένη)
30 g
Γραβιέρα (τριμμένη)
80 g
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ
Πινέλο
Γεμιστά μανιτάρια
30 min

Step 1

Γεμιστά μανιτάρια

Υπέροχο ορεκτικό τα μανιτάρια αλλά και πλήρες γεύμα για δύο μαζί με λίγη σαλάτα. Τα μανιτάρια είναι γεμάτα πρωτεΐνες και χωρίς καθόλου λιπαρά οπότε είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Γεμιστά μανιτάρια μπορούμε να κάνουμε με χίλιους τρόπους. Εδώ θα σας δείξουμε μια απλή συνταγή με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας.

  1. Πλένουμε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα "πόδια" τους αλλά δεν τα πετάμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα με τη βάση (κοίλο μέρος) προς τα επάνω.
  3. Μοιράζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα στα μανιτάρια και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  4. Παράλληλα τα "πόδια" των μανιταριών τα βάζουμε στο μπολ του μούλτι μαζί με το θυμάρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε το μείγμα να γίνει λιώμα.
  6. Αφαιρούμε από το μούλτι και προσθέτουμε την πιπεριά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα μισοψημένα μανιτάρια.
  8. Από πάνω ρίχνουμε το τυρί.
  9. Μεταφέρουμε ξανά στο φούρνο όπου ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κάτσουν για πέντε λεπτά.
  11. Κόβουμε το κάθε μανιτάρι στα τέσσερα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό.

TIPS
1. Τα μανιτάρια πορτομπέλο είναι τα γνωστά λευκά μανιτάρια τα οποία απλά τα αφήνουν να μεγαλώσουν περισσότερο και να ανοίξουν.
2. Αντί για λάδι μπορούμε να βάλουμε βούτυρο κατά το ψήσιμο για ακόμα πιο δυνατή γεύση.
3. Με λίγο φυτικό τυρί ή τόφου το πιάτο αυτό γίνεται ό,τι πρέπει για τους βίγκαν φίλους μας.
4. Φυσικά μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε στη γέμιση και να βάλουμε ό,τι θέλουμε, από τυριά και αλλαντικά μέχρι κιμά και μπεσαμέλ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 251 kcal
Υδατάνθρακες: 12,1 γρ.
Σάκχαρα: 8,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
Λιπαρά: 16,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9,9 γρ.

Μανιτάρι (μεγάλα Πορτομπέλο): 4
Ελαιόλαδο: 3 κ.σ.
Ξερό θυμάρι (τριμμένο): 1 κ.γ.
Ρίγανη (ξερή, τριμμένη): 1 κ.γ.
Μαϊντανός (φύλλα και κοτσανάκια): 2 κ.σ.
Σκόρδο (ψιλοκομμένη): 1 σκελίδα
Αλάτι (1/4 κ.γ. )
Πιπέρι (1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο)
Πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο, ψιλοκομμένη): 1
Φρυγανιά (τριμμένη): 30 g
Γραβιέρα (τριμμένη): 80 g
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Μπλέντερ
Πινέλο
Γεμιστά μανιτάρια

Feedback

How did you like cooking with us?

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ Πινέλο