Κάθε μέρα αξίζει
Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, παστέλι, αποξηραμένα βερίκοκα και βινεγκρέτ με μέλι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Υλικά για τη σαλάτα

Πράσινα φασολάκια Πράσινα φασολάκια
(Φρέσκο)
Κόλιανδρος Κόλιανδρος
Αγγούρι Αγγούρι
4 Γαρίδες Γαρίδες
Παστέλι Παστέλι
(σπασμένο σε κομματάκια)

Υλικά για τη μαρινάδα γαρίδας

Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Ξύσμα lime Ξύσμα lime
Άνηθος Άνηθος
(Ψιλοκομμένος)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Υλικά για το dressing

45 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
15 ml ml Βαλσάμικο ξίδι Βαλσάμικο ξίδι
1 κ.γ. κ.γ. Απαλή μουστάρδα Απαλή μουστάρδα
1 κ.γ. κ.γ. Μέλι Μέλι
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, παστέλι, αποξηραμένα βερίκοκα και βινεγκρέτ με μέλι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

0:25 min
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

1.Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατόνερο για 3 λεπτά.
2. Κατόπιν τις βάζουμε σε κρύο νερό, τις στραγγίζουμε σε χαρτί και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη μαρινάδα.
3. Για το dressing, βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, αναδεύοντας
με το σύρμα.*
5. Βράζουμε σε αλατόνερο τα φασολάκια μας για 2-3 λεπτά και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό με πάγο για να κρατήσουν την τραγανότητα και το έντονο χρώμα τους.
6. Μετά τα στραγγίζουμε σε χαρτί. Στη συνέχεια στήνουμε τη σαλάτα μας με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε το dressing από πάνω.

*Tip:Προσθέτουμε νερό για να αραιώσει και λεμόνι για να πήξει.