Κάθε μέρα αξίζει
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με φάβα και μπακαλιάρο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτριο, ψιλοκομμένο, 60γρ. καθαρισμένο)
2 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
250 g g Τομάτες Τομάτα
(μέτριες, ώριμες, κομμένες σε μικρούς κύβους ή 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα)
80 g g Φάβα Φάβα
(ψημένη φάβα Φενεού)
6 φύλλα φύλλο Βασιλικός Βασιλικός
(φρέσκο, ψιλοκομμένο)
Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(• φρέσκο)
80 g g Μπακαλιάρος Μπακαλιάρος
(βρασμένο, 130γρ. κατεψυγμένο)
60 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
2 κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
250 g g Φυτικό λάδι Φυτικό λάδι
(για τηγάνισμα)

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με φάβα και μπακαλιάρο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μα είναι υπέροχοι οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Εδώ όμως σας δίνουμε μια λίγο διαφορετική συνταγή με ψάρι και φάβα που θα δώσει άλλη διάσταση σε αυτό το όμορφο ορεκτικό. Λίγο μπελαλίδικο αλλά σίγουρα πεντανόστιμο.

  1. Βράζουμε τον μπακαλιάρο και στραγγίζουμε. Όταν κρυώσει τον πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Το ίδιο κάνουμε και με τη φάβα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά με το κρεμμύδι τρίβοντάς το επάνω στα τοιχώματα. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του κρεμμυδιού.
  3. Ακολούθως προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ανακατεύουμε τις καλά με το κρεμμύδι.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα, τον βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και τον μπακαλιάρο. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε. Ο χυλός θα πρέπει να είναι σφικτός αλλά να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
  6. Σε ένα σχετικά ρηχό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς. (βαθύ τηγάνισμα). Προσθέτουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και σχηματίζουμε τους έξι κεφτέδες.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

TIP

  1. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι όσπρια έχουμε left over το ίδιο και με το ψάρι όπου δεν είναι απαραίτητο να είναι μπακαλιάρος.
  2. Προσοχή στη θερμοκρασία του λαδιού για τηγάνισμα. Δεν θέλουμε να ξεπεράσει τους 180 βαθμούς.

2 Προσφορές

Deluxe Μύλος αλατιού ποικιλίαDeluxe Μύλος αλατιού ποικιλία
Deluxe Μύλος αλατιού ποικιλία
29.09 - 05.10
4,49*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Αλλατίνι  Aλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλλατίνι  Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλλατίνι Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
29.09 - 05.10
Μόνο για λίγο
2,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ