Κάθε μέρα αξίζει!
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με φάβα και μπακαλιάρο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτριο, ψιλοκομμένο, 60γρ. καθαρισμένο)
2 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
250 g g Τομάτες Τομάτα
(μέτριες, ώριμες, κομμένες σε μικρούς κύβους ή 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα)
80 g g Φάβα Φάβα
(ψημένη φάβα Φενεού)
6 φύλλα φύλλο Βασιλικός Βασιλικός
(φρέσκο, ψιλοκομμένο)
Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(• φρέσκο)
80 g g Μπακαλιάρος Μπακαλιάρος
(βρασμένο, 130γρ. κατεψυγμένο)
60 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
2 κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
250 g g Φυτικό λάδι Φυτικό λάδι
(για τηγάνισμα)

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με φάβα και μπακαλιάρο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(12)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μα είναι υπέροχοι οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Εδώ όμως σας δίνουμε μια λίγο διαφορετική συνταγή με ψάρι και φάβα που θα δώσει άλλη διάσταση σε αυτό το όμορφο ορεκτικό. Λίγο μπελαλίδικο αλλά σίγουρα πεντανόστιμο.

  1. Βράζουμε τον μπακαλιάρο και στραγγίζουμε. Όταν κρυώσει τον πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Το ίδιο κάνουμε και με τη φάβα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά με το κρεμμύδι τρίβοντάς το επάνω στα τοιχώματα. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του κρεμμυδιού.
  3. Ακολούθως προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ανακατεύουμε τις καλά με το κρεμμύδι.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα, τον βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και τον μπακαλιάρο. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε. Ο χυλός θα πρέπει να είναι σφικτός αλλά να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
  6. Σε ένα σχετικά ρηχό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς. (βαθύ τηγάνισμα). Προσθέτουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και σχηματίζουμε τους έξι κεφτέδες.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

TIP

  1. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι όσπρια έχουμε left over το ίδιο και με το ψάρι όπου δεν είναι απαραίτητο να είναι μπακαλιάρος.
  2. Προσοχή στη θερμοκρασία του λαδιού για τηγάνισμα. Δεν θέλουμε να ξεπεράσει τους 180 βαθμούς.

8 Προσφορές

Ocean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλιOcean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
Ocean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
27.09 - 03.10
4,19
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
27.09 - 03.10
0,79
Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτοOcean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο
Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο
28.09 - 04.10
-25%
5,09 €
3,79
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτουΧρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
28.09 - 04.10
Μόνο για λίγο
1,59
Τομάτες σε τσαμπίΤομάτες σε τσαμπί
Τομάτες σε τσαμπί
30.09 - 30.09
Απίστευτη τιμή
1,49
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
05.10 - 11.10
-25%
1,59 €
1,19
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
+500 g δώρο
1,15
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΒοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
Μόνο για λίγο
4,79

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ