
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΦανουρόπιτα με καρύδια
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ενα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder και τα μυρωδικά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα καρύδια και σε αυτό προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Αλείφουμε ελαφρώς ένα ταψί στρογγυλό με διάμετρο 24 cm με ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
- Οταν ροδοκοκκινίσει παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε το κέικ στη μέση. Εάν βγεί καθαρή, τότε η φανουρόπιτά μας είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με μπόλικη άχνη.
TIP
Αν θέλουμε, μπορούμε να την γαρνίρουμε και με τριμμένα καρύδια.