Κάθε μέρα αξίζει
Μπριός μελιού με γέμιση

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

400 g g Αλεύρι Αλεύρι
30 g g Μαύρες σταφίδες Μαύρες σταφίδες
20 g g Μαγιά Μαγιά
4 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
20 g g Μπράντι Μπράντι
1 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
1 Αυγά Αυγό
2 κ.σ. κ.σ. Ζάχαρη Ζάχαρη
2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
150 ml ml Νερά Νερό
Μαρμελάδα Μαρμελάδα
Πραλίνα Πραλίνα

Μπριός μελιού με γέμιση

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
1:00 h
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε με χλιαρό νερό και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
  2. Tις στραγγίσετε και τις σκεπάσετε με το μπράντι, τις αφήνετε για 1 ώρα περίπου.
  3. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μέλι. Ανακατεύετε
  4. Προσθέτετε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, τις σταφίδες μαζί με το μπράντι και το υπόλοιπο νερό.
  5. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά
  6. Αφαιρείτε τη ζύμη από το μπολ. Την ακουμπάτε πάνω σε ένα αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μαλακή και συμπαγής.
  7. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και
  8. Τα τοποθετείτε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
  9. Τα σκεπάζετε με ένα καθαρό πανί και τα αφήνετε να φουσκώσουν για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  10. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφετε από πάνω με ένα πινέλο τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη.
  11. Ψήνετε στους 200 οC για 30 – 35 λεπτά στον αέρα.
  12. Τα κόβετε στη μέση λοξά και τα γεμίζετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή με πραλίνα φουντουκιού.