Κάθε μέρα αξίζει!
Βασιλόπιτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

250 g g Βούτυρο Βούτυρο
(σε θερμοκρασία δωματίου)
220 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
5 Αυγά Αυγό
200 g g Φιστίκι Αιγίνης Φιστίκι Αιγίνης
(ψίχα)
200 g g Αμύγδαλα Αμύγδαλο
(πούδρα)
300 g g Αλεύρι Αλεύρι
(γ.ο.χ.)
1 κ.σ. κ.σ. baking powder baking powder
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Χυμός πορτοκάλι Χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
(από 1 πορτοκάλι)
150 g g Βατόμουρο Βατόμουρο
(αποξηραμένα)
Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
(για το πασπάλισμα)

Βασιλόπιτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:05 h
(37)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Συμβολίζει το γλυκό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Σε ένα μάλιστα από τα λαχταριστά κομμάτια της, κρύβεται το τυχερό φλουρί!

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας , στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά έκτος από τα αποξηραμένα βατόμουρα, τα οποία θα τα βάλουμε μέσα στο μείγμα μας στο τέλος και θα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 26εκ., στρώνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 175ο C για 50 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας, θα το καταλάβουμε αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγαίνει καθαρό. Την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα, τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.

Tip

Η πίτα αυτή βγαίνει λίγο υγρή και είναι αφράτη αν χτυπήσουμε για πολλή ώρα το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη.