Κάθε μέρα αξίζει!
Κανταΐφι κιουνεφέ

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη ζύμη

450 g g Φύλλο Φύλλο
(κανταΐφι)
150 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(λιωμένο)
375 g g Μοτσαρέλα Μοτσαρέλα
(ανάλατη, φρέσκια, τριμμένη)
100 g g Αναρή Αναρή
(ανάλατη )

Για το σιρόπι

300 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(λευκή)
200 g g Νερό Νερό
2 κ.σ. κ.σ. Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(φρέσκο)
1 Φλούδα λεμονιού Φλούδα λεμονιού
κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
(1/2, σε σκόνη)

Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα

100 g g Φιστίκι Αιγίνης Φιστίκι Αιγίνης
(ψιλοκομμένο )
Παγωτό Παγωτό
(της επιλογής σας)
Κεράσια Κεράσια
(αμαρένα)

Κανταΐφι κιουνεφέ

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:25 h
(57)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα αγαπημένο γλυκό της Μέσης Ανατολής. Συνήθως γίνεται με ένα ειδικό τυρί που δεν είναι εύκολο να βρεθεί αλλά εδώ με τη βοήθεια της Αναρής θα γίνει τέλειο μαζί με τη μοτσαρέλα που θα του δώσει μια υπέροχη μαστιχωτή υφή. Το γλυκό αυτό δεν περιμένει τους καλεσμένους αλλά αντιθέτως οι καλεσμένοι περιμένουν το Κιουνεφέ! Οπότε αυτό το κάνει λίγο δύσκολο στην επιλογή του για γλυκό μετά από ένα μεγάλο δείπνο μιας και χρειάζεται κάποια προετοιμασία και αρκετή ώρα για το ψήσιμό του.

Για το σιρόπι

Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού το αφήνουμε να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.

Για το κιουνεφέ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε τα δύο ταψάκια των 20 εκατοστών.
  2. Αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας μέχρι να χωρίσουνοι ίνες του και μετά το ψιλοκόβουμε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι πολύ μακριές οι ίνες του.
  3. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στα δύο ταψάκια.
  4. Πατάμε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
  5. Στη συνέχεια με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το κανταΐφι με βούτυρο.
  6. Θα πρέπει να βραχεί ελαφρώς έτσι θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερο από τη μισή ποσότητα.
  7. Πασπαλίζουμε το κανταΐφι με τα τυριάκαι καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι που μας έχει μείνει.
  8. Πατάμε ξανά το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη μας.
  9. Τέλος με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το κανταΐφι με τον υπόλοιπο βούτυρο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  11. Όταν βγουν τα γλυκά από το φούρνο τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσουν όλο.
  12. Τα αναποδογυρίζουμε επάνω σε σανίδα κοπής και τα κόβουμε σε μερίδες.

Το σερβίρουμε αμέσως με μπάλα παγωτού, ψιλοκομμένα φιστίκια, και γλυκό κεράσι

TIP

Στα 3/4 του χρόνου ψησίματος μπορείτε να αναποδογυρίσετε το περιεχόμενο και να το ξαναβάλουμε στα ταψάκια και να συνεχίσετε το ψήσιμο.. έτσι θα έχουμε ένα πιο πλακέ και εμφανίσιμο γλυκό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/10 συνταγής):

Ενέργεια: 563 kcal
Υδατάνθρακες: 57,5 γρ.
Σάκχαρα: 30,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 15,7 γρ.
Λιπαρά: 30,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 15,7 γρ.

3 Προϊόντα

Mozzarella 40% τριμμένοMozzarella 40% τριμμένο
Mozzarella 40% τριμμένο
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
2,29
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλήDiamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
24.04 - 01.05
0,97
Royal Sugar Ζάχαρη λευκήRoyal Sugar Ζάχαρη λευκή
Royal Sugar Ζάχαρη λευκή
25.04 - 01.05
Απίστευτη τιμή
0,89

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Ταψάκι 20x20εκ.