
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚουραμπιέδες
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη για να αφρατέψει, αυτό είναι πολύ κομμάτι της διαδικασίας, εκεί βρίσκεται η επιτυχία του κουραμπιέ. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τις βανίλιες, τα αυγά και τα αμύγδαλα, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη και μαλακή.Πλάθουμε μικρά κουραμπιέδακια, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 25 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χλιαρή θερμοκρασία, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε μέσα σε ζάχαρη άχνη.
Tip
Δεν ζυμώνουμε πολύ του κουραμπιέδες γιατί θα σκληρύνουν . Μπορούμε επίσης να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα πριν τα βάλουμε μέσα στους κουραμπιέδες, για να αναδειχθούν καλύτερα τα αρώματά τους.