
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για την πρώτη τρούφα με γεύση πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι
125 g g | Μαύρη σοκολάτα
Μαύρη σοκολάτα (με γεύση πορτοκάλι, 70% στερεά κακάο) | |
125 g g | Αβοκάντο Αβοκάντο | |
5 g g | Σκόνη κακάο Σκόνη κακάο | |
κ.γ. κ.γ. | Βανίλια
Βανίλια (1/2, φρέσκια) | |
1 πρέζες πρέζα | Αλάτι Αλάτι |
Επικάλυψη για την πρώτη τρούφα
50 g g | Φιστίκι Αιγίνης
Φιστίκι Αιγίνης (ψιλοκομμένα, ανάλατα ) | |
1 κ.γ. κ.γ. | Ξύσμα λάιμ Ξύσμα λάιμ |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΥγιεινά τρουφάκια από αβοκάντο και μαύρη σοκολάτα με δύο γεύσεις: πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι, βατόμουρο με επικάλυψη φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα λάιμ
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια νηστίσιμη συνταγή χωρίς γαλακτοκομικά, λάδι, αλεύρι, και επιπρόσθετη ζάχαρη! Και γλυκιά και υγιεινή! Ό,τι καλύτερο για το σώμα μας. Τέλειο σαν το καθημερινό μας γλυκό. Το αβοκάντο κάνει τη διαφορά εδώ μιας και δίνει σώμα και καλά λιπαρά και η σοκολάτα δίνει μια ελαφριά γλύκα. Αυτά τα τρουφάκια θα τα φτιάξετε και θα τα ξαναφτιάξετε!
Μέθοδος προετοιμασίας και για τις δύο γεύσεις
- Τοποθετούμε την σοκολάτα με τη γεύση που διαλέξαμε (πορτοκάλι ή βατόμουρο) σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά.
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αβοκάντο, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι. Αλέθουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα 10’ στη κατάψυξη ή 20’ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας σε απαλό λάδι (όπως το ηλιέλαιο ) και σχηματίζουμε τις τρούφες (30γρ) ανάμεσα στις παλάμες μας.
- Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια σούπας, παίρνουμε αρκετό μείγμα για να σχηματίσουμε μια τρούφα.
- Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα επικάλυψης της αρεσκείας μας.
- Κυλάμε ελαφρά και ομοιόμορφα τις τρούφες πάνω στη λαδόκολλα με την επικάλυψη ώστε να κολλήσει πάνω στις τρούφες.
- Παγώνουμε ξανά στο ψυγείο μισή ώρα με μια ώρα και σερβίρουμε.
TIP
- Οι τρούφες φυλάσσονται στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για 3 ημέρες, ή στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα.
- Για να τα δώσετε ως δώρα, τοποθετούμε 8-10 τρούφες σε όμορφες θήκες αλουμινίου ή χαρτιού μέσα σε όμορφα κουτιά δεμένα με κορδέλα.
Για τη πρώτη τρούφα με γεύση πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι
Διατροφικές πληροφορίες ανά τρούφα (1/8 συνταγής):
Ενέργεια: 164 kcal
Υδατάνθρακες: 9,5 γρ.
Σάκχαρα: 4,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Πρωτεΐνη:2,6 γρ.
Λιπαρά: 13,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:4,6 γρ.
Για τη δεύτερη τρούφα με γεύση βατόμουρο με επικάλυψηφιστίκι Αιγίνης
Διατροφικές πληροφορίες ανά τρούφα (1/8 συνταγής):
Ενέργεια: 166 kcal
Υδατάνθρακες: 9,8 γρ.
Σάκχαρα: 4,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,2 γρ.
Πρωτεΐνη:2,7 γρ.
Λιπαρά: 13,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,7 γρ.