Κάθε μέρα αξίζει!
Υγιεινά τρουφάκια από αβοκάντο και μαύρη σοκολάτα με δύο γεύσεις: πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι, βατόμουρο με επικάλυψη φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα λάιμ

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για την πρώτη τρούφα με γεύση πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι

125 g g Μαύρη σοκολάτα Μαύρη σοκολάτα
(με γεύση πορτοκάλι, 70% στερεά κακάο)
125 g g Αβοκάντο Αβοκάντο
5 g g Σκόνη κακάο Σκόνη κακάο
κ.γ. κ.γ. Βανίλια Βανίλια
(1/2, φρέσκια)
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι

Επικάλυψη για την πρώτη τρούφα

50 g g Φιστίκι Αιγίνης Φιστίκι Αιγίνης
(ψιλοκομμένα, ανάλατα )
1 κ.γ. κ.γ. Ξύσμα λάιμ Ξύσμα λάιμ

Για τη δεύτερη τρούφα με γεύση βατόμουρο με επικάλυψη φιστίκι Αιγίνης

125 g g Μαύρη σοκολάτα Μαύρη σοκολάτα
(με γεύση βατόμουρο, 70% στερεά κακάο)
125 g g Αβοκάντο Αβοκάντο
5 g g Σκόνη κακάο Σκόνη κακάο
κ.γ. κ.γ. Βανίλια Βανίλια
(1/2, φρέσκια )
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι

Υγιεινά τρουφάκια από αβοκάντο και μαύρη σοκολάτα με δύο γεύσεις: πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι, βατόμουρο με επικάλυψη φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα λάιμ

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

45 min
(51)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια νηστίσιμη συνταγή χωρίς γαλακτοκομικά, λάδι, αλεύρι, και επιπρόσθετη ζάχαρη! Και γλυκιά και υγιεινή! Ό,τι καλύτερο για το σώμα μας. Τέλειο σαν το καθημερινό μας γλυκό. Το αβοκάντο κάνει τη διαφορά εδώ μιας και δίνει σώμα και καλά λιπαρά και η σοκολάτα δίνει μια ελαφριά γλύκα. Αυτά τα τρουφάκια θα τα φτιάξετε και θα τα ξαναφτιάξετε!

Μέθοδος προετοιμασίας και για τις δύο γεύσεις

  1. Τοποθετούμε την σοκολάτα με τη γεύση που διαλέξαμε (πορτοκάλι ή βατόμουρο) σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί.
  2. Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά.
  3. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αβοκάντο, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι. Αλέθουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα 10’ στη κατάψυξη ή 20’ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας σε απαλό λάδι (όπως το ηλιέλαιο ) και σχηματίζουμε τις τρούφες (30γρ) ανάμεσα στις παλάμες μας.
  6. Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια σούπας, παίρνουμε αρκετό μείγμα για να σχηματίσουμε μια τρούφα.
  7. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα επικάλυψης της αρεσκείας μας.
  8. Κυλάμε ελαφρά και ομοιόμορφα τις τρούφες πάνω στη λαδόκολλα με την επικάλυψη ώστε να κολλήσει πάνω στις τρούφες.
  9. Παγώνουμε ξανά στο ψυγείο μισή ώρα με μια ώρα και σερβίρουμε.

TIP

  • Οι τρούφες φυλάσσονται στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για 3 ημέρες, ή στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα.
  • Για να τα δώσετε ως δώρα, τοποθετούμε 8-10 τρούφες σε όμορφες θήκες αλουμινίου ή χαρτιού μέσα σε όμορφα κουτιά δεμένα με κορδέλα.

Για τη πρώτη τρούφα με γεύση πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι
Διατροφικές πληροφορίες ανά τρούφα (1/8 συνταγής):
Ενέργεια: 164 kcal
Υδατάνθρακες: 9,5 γρ.
Σάκχαρα: 4,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Πρωτεΐνη:2,6 γρ.
Λιπαρά: 13,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:4,6 γρ.

Για τη δεύτερη τρούφα με γεύση βατόμουρο με επικάλυψηφιστίκι Αιγίνης
Διατροφικές πληροφορίες ανά τρούφα (1/8 συνταγής):
Ενέργεια: 166 kcal
Υδατάνθρακες: 9,8 γρ.
Σάκχαρα: 4,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,2 γρ.
Πρωτεΐνη:2,7 γρ.
Λιπαρά: 13,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,7 γρ.

6 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Αβοκάντο δίχτυΑβοκάντο δίχτυ
Αβοκάντο δίχτυ
03.05 - 04.05
Μόνο
3,09 €
2,49
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
02.05 - 08.05
-20%
0,29 €
0,23
Βιολογικά αβοκάντο ΚρήτηςΒιολογικά αβοκάντο Κρήτης
Βιολογικά αβοκάντο Κρήτης
25.04 - 01.05
-20%
3,09 €
2,47
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Επεξεργαστής τροφίμων