Κάθε μέρα αξίζει!
Κέικ διπλής σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το κέικ

200 g g Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
(52% κακάο)
200 g g Μαύρη ζάχαρη Μαύρη ζάχαρη
150 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(μαλακό)
3 Αυγά Αυγό
(μέτρια)
1 κ.γ. κ.γ. Μπράντι Μπράντι
130 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
1 κ.γ. κ.γ. Βανίλια Βανίλια
κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
(1/2)
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)

Για τη σάλτσα

200 g g Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
(52% κακάο, ψιλοκομμένη )
200 g g Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
(30% λιπαρά)

Για τη διακόσμηση

Καρύδια Καρύδι
(ανάλατο)
Βανίλια Βανίλια
(παγωτό)

Κέικ διπλής σοκολάτας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:35 h
(21)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μιας και ένα απλό σοκολατένιο κέικ δεν είναι αρκετό σας έχουμε ένα κέικ όνειρο με διπλή σοκολάτα. Σοκολάτα πάνω και σοκολάτα μέσα! Ό,τι πιο σοκολατένιο για τους λάτρεις της σοκολάτας! Μήπως όμως πρέπει να κάνετε έξτρα από την σοκολατένια γκανάζ που βάζουμε από πάνω; Γιατί δεν θα σας φτάσει!

  1. Ετοιμάζουμε το ταψάκι: Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη βάση της φόρμας κατά ένα εκατοστό.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  3. Ετοιμάζουμε το μείγμα: Λιώνουμε τα 200γρ σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Παράλληλα κτυπάμε σε ένα μίξερ το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  5. Αφού κτυπηθούν καλά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το μπράντυ.
  6. Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder μαζί με το αλάτι.
  7. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που μπήγουμε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
  8. Ακολούθως αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια, τοποθετούμε επάνω παγωτό, περιχύνουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με καρύδια.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βράζουμε το μείγμα και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

ΤIP

  1. Μπορείτε να το κάνετε και τριπλής σοκολάτας αν θέλουμε αν βάλουμε μερικά κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα πριν το ψήσετε!
  2. Και τετραπλής αν το συνοδεύσετε με παγωτό σοκολάτα!

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/8 συνταγής):

Ενέργεια: 544 kcal
Υδατάνθρακες: 68,6 γρ.
Σάκχαρα: 48,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4γρ.
Πρωτεΐνη:7,2 γρ.
Λιπαρά: 40,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 24,2 γρ.

7 Προσφορές

Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτουΧρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
28.09 - 04.10
Μόνο για λίγο
1,59
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας ΜΝώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
28.09 - 04.10
-30%
3,79 €
2,65
Milbona Κρέμα γάλακτοςMilbona Κρέμα γάλακτος
Milbona Κρέμα γάλακτος
05.10 - 11.10
-20%
3,09 €
2,45
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
+500 g δώρο
1,15
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΒοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
Μόνο για λίγο
4,79
Όλυμπος Κρέμα γάλακτος 12%Όλυμπος Κρέμα γάλακτος 12%
Όλυμπος Κρέμα γάλακτος 12%
05.10 - 11.10
Μόνο για λίγο
1,95
Νώμα Φρέσκα ελληνικά αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκήςΝώμα Φρέσκα ελληνικά αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκής
Νώμα Φρέσκα ελληνικά αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκής
09.10 - 11.10
-25%
2,39 €
1,79