
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΡυζόγαλο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο γλυκό των παιδικών μας χρόνων το ρυζόγαλο που είναι εύκολο και σχετικά γρήγορο στην παρασκευή του. Εδώ θα το κάνουμε ακόμα πιο κρεμώδες με τη βοήθεια του κορνφλάουρ. Λίγα υλικά οπότε πρέπει να είναι καλής ποιότητας ώστε να πάρουμε ένα υπέροχο στη γεύση και υφή γλυκό. Δοκιμάστε το αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας εντυπωσιάσει.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι. Αφού το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
- Ανακατεύουμε ξανά στα μισά του χρόνου.
- Αφού το ρύζι μαλακώσει και ψηθεί, ρίχνουμε μέσα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά.
- Παράλληλα, διαλύουμε το κορνφλάουρ σε 6 κ.σ. κρύο νερό.
- Αφού κοχλάσει το γάλα με το ρύζι, ρίχνουμε μέσα το άμυλο και ανακατεύουμε ξανά.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2 ώρες περίπου.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα φράουλας. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
TIP
Μπορεί να γίνει vegan αν αντί για γάλα γάλακτος βάλουμε γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού ή καρύδας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 241 kcal
Υδατάνθρακες: 45,3 γρ.
Σάκχαρα: 30,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.
Λιπαρά: 4,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,3 γρ.