Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
250 g g | Μασκαρπόνε τυρί Μασκαρπόνε τυρί | |
100 g g | Ζάχαρη
Ζάχαρη (λευκή, κρυσταλλική) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Κανέλα
Κανέλα (σε σκόνη) | |
200 g g | Σοκολάτες γάλακτος
Σοκολάτα γάλακτος (χοντροκομμένη) |
Για τη γαρνιτούρα
Πραλίνα φουντουκιού Πραλίνα φουντουκιού |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΣοκολατένια “Cinnamon Rolls” με σοκολάτα γάλακτος, μασκαρπόνε και πραλίνα φουντουκιού
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αγαπημένα Cinnamon Rolls.. Εδώ τα παρουσιάζουμε κάνοντας τα ακόμα πιο λαχταριστά βάζοντάς τους και σοκολάτα. Ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό, είναι στα καλύτερά τους όταν είναι ακόμα φρέσκα. Όταν η ζάχαρη μέσα έχει καραμελώσει και είναι πραγματικά αχτύπητη στη γεύση παρέα με την κανέλα και τη σοκολάτα. Και η επικάλυψη από πάνω κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα! Ένα γλυκό όχι για όλες τις ώρες αλλά ένα γλυκό που σας κάνει να σκέφτεστε ό,τι η ζωή είναι ωραία!
Για τη ζύμη
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε το αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη και βούτυρο.
- Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος (ρίζιασμα).
- Ακολούθως, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Βγάζουμε την ζύμη από το μίξερ, την δουλεύουμε λίγα λεπτά με τα χέρια μας και την κάνουμε μια μπάλα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 με 1 ½ ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί).
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε , τη ζάχαρη και τη κανέλα.
- Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Για τα cinnamon roll
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε γύρω - γύρω.
- Παίρνουμε τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί και την κόβουμε σε δύο κομμάτια.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια του πλάστη σε ορθογώνιο 30 επί 40 εκατοστά.
- Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση και στα δύο ορθογώνια.
- Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη από την πλευρά των 40 εκατοστών σχηματίζοντας έτσι δύο στενόμακρα ρολά.
- Με ένα λεπτό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη στη μέση.
- Ακολούθως κόβουμε το κάθε μισό ρολό σε τρία (3) ίσα κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το άλλο κομμάτι ζύμης. Συνολικά θα έχουμε δώδεκα κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα δώδεκα cinnamon rolls στο ταψάκι αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 15 λεπτά.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 25’ με 30’ ή ανάλογα με το φούρνο μας.
- Βγάζουμε τα από το φούρνο και αφού κρυώσουν γαρνίρουμε με την πραλίνα φουντουκιού
TIP
- Η ζύμη μπορεί να μείνει στην κατάψυξη για ένα μήνα. Κάνουμε διπλή δόση
- Είναι σημαντικό να μην τα παραψήσετε. Αλλιώς όταν κρυώσουν γίνονται σκληρά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής):
Ενέργεια: 513 kcal
Υδατάνθρακες: 64,5 γρ.
Σάκχαρα: 30,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Πρωτεΐνη:7,7 γρ.
Λιπαρά: 24,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:13,6 γρ.