
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚέικ σοκολάτας
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα κέικ σοκολάτας πρέπει πάντα να έχουμε στο οπλοστάσιό μας. Και μιας και ο χρόνος είναι χρήμα το κέικ μας πρέπει να ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, να είναι νόστιμο, σοκολατένιο και αν γίνεται να μην χρειάζεται να πλύνουμε πολλά σκεύη μετά. Σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα κέικ που θα είναι αντάξιό σας και θα παίρνει πάντα τα εύσημα.
- Σε ένα μπολ περνάμε από σίτα το αλεύρι μαζί με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το σπορέλαιο και την ζάχαρη με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να πήξει λίγο και να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και 2 κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι.
- Παράλληλα σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα.
- Ξεκινάμε να ομογενοποιούμε τα μείγματά μας.
- Προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις και το μείγμα με το γάλα σε 2 δόσεις εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα με το αλεύρι.
- Πρώτα λοιπόν προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Έπειτα προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι, έπειτα το υπόλοιπο μείγμα με το γάλα και τέλος το τελευταίο τμήμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα αυτή τη φορά.
- Προσθέτουμε τέλος την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε και αυτή.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα παραλληλόγραμμη για κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη με διαστάσεις 23Χ10Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για 60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα μπήγουμε μέσα.
- Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
TIPS
1. Μπορούμε αντί για σπορέλαιο να βάλουμε ελαιόλαδο ή και λιωμένο βούτυρο.
2. Μπορούμε αντί για απλή κουβερτούρα να βάλουμε γάλακτος ή λευκή ή και μείγμα από αυτές.
3. Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα αλλά όλα πρέπει να τα έχουμε ανακατέψει με λίγο από το μείγμα του αλευριού. Με τον τρόπο αυτό δεν θα κάτσουν στον πάτο του κέικ.
4. Το αλεύρι στο κέικ και στα μπισκότα δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί με το πολύ ανακάτεμα αναπτύσσεται η γλουτένη και έτσι το κέικ και τα μπισκότα δεν βγαίνουν τριφτά και τραγανά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
Ενέργεια: 370 kcal
Υδατάνθρακες: 50,1 γρ.
Σάκχαρα: 33,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 13,6 γρ.
Λιπαρά: 34,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ.