Κάθε μέρα αξίζει!
Cheesecake από γιαούρτι και μέλι με βάση μούσλι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη βάση

120 g g Μούσλι Μούσλι
(βιολογικό, ολικής άλεσης)
50 g g Κάσιους Κάσιους
(χωρίς αλάτι, φουσκωμένα σε νερό για μερικές ώρες)
1 Μπανάνες Μπανάνα
(ώριμη)

Για τη γέμιση

200 g g Στραγγιστά γιαούρτια Στραγγιστό γιαούρτι
400 g g Τυρί κρέμα Τυρί κρέμα
80 g g Μέλι Μέλι
1 Αυγά Αυγό
(μεσαίο)
2 κ.σ. κ.σ. Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
Ξύσμα lime Ξύσμα lime
(1/2 ή λεμόνι)

Για τη διακόσμηση

200 g g Φράουλες Φράουλα
1 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
Ξύσμα lime Ξύσμα lime
(1/2)
Χυμός lime Χυμός lime
(από 1 lime)

Cheesecake από γιαούρτι και μέλι με βάση μούσλι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(80)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα υπέροχο Cheesecake πολύ ελαφρύ και ιδιαίτερο. Με κάσιους στη βάση του και γιαούρτι που κάνει τη γέμιση αρκετά πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμίδες. Πλούσιο σε φυτικές ίνες λόγω του μούσλι και φράουλες στην κορυφή γεμάτες γεύση και άρωμα άνοιξης. Ένα πραγματικά υπέροχο γλυκό που θα λατρέψετε!

  1. Μουλιάζουμε τα κάσιους χωρίς αλάτι σε ζεστό νερό για 2 ώρες τουλάχιστον. Στραγγίζουμε καλά.
  2. Στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση.
  3. Τυλίγουμε το εξωτερικό της φόρμας με αλουμινόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί σε μπεν μαρί και με τον τρόπο αυτό θα αποτρέψουμε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Για τη βάση

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μούσλι μαζί με τα κάσιους που έχουμε μουλιάσει.
  2. Χτυπάμε καλά και ακολούθως προσθέτουμε την μπανάνα και αλέθουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή με την πίσω μεριά ενός ποτηριού έτσι ώστε να συμπιέσουμε το μείγμα και να δημιουργηθεί η βάση για το γλυκό μας.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φράουλες μαζί με το χυμό, το μέλι και ξύσμα του lime.
  2. Πολτοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ και το αφήνουμε να κρυώσει για το σερβίρισμα. Εναλλακτικά περνάμε τη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
  3. Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιάτο.
  4. Στολίζουμε με τη σάλτσα.
  5. Με ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι κόβουμε το cheesecake σε μερίδες.

TIPS
1. Αντί για φράουλες μπορούμε να βάλουμε άλλα berries.
2. Το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη άνετα για ένα μήνα καλά τυλιγμένο σε λαδόκολλα και μεμβράνη. Τη σάλτσα την φτιάχνουμε λίγο πριν το σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)
Ενέργεια: 384 kcal
Υδατάνθρακες: 28,6 γρ.
Σάκχαρα: 15,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 10,5 γρ.
Λιπαρά: 25,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 13 γρ.

1 Προϊόντα

Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρωνΓλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
19.09 - 30.11
-11%
3,39 €
2,99

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ Σύρμα χειρός Στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκ.