Κάθε μέρα αξίζει
Πανακότα με σάλτσα μελιού αρωματισμένη με δενδρολίβανο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

10 g g Ζελατίνης Ζελατίνης
(σε φύλλα)
650 g g Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
70 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
100 ml ml Γάλα Γάλα
100 g g Μέλι Μέλι
40 ml ml Νερό Νερό
1 κλαδάκια κλαδάκι Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
(και λίγο ακόμα για το στόλισμα)

Για το στόλισμα

4 Φράουλες Φράουλα
(σε φέτες)

Πανακότα με σάλτσα μελιού αρωματισμένη με δενδρολίβανο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ακούμε το όνομα πανακότα, την έχουμε φάει σε πολλά εστιατόρια και νομίζουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο γλυκό. Απεναντίας είναι ένα γλυκό που φτιάχνετε πολύ γρήγορα, όσο γρήγορα φτιάχνεται και ένα ζελέ αλλά η κρέμα γάλακτος που περιέχει του δίνει μια πλούσια και ευχάριστη γεμάτη γεύση που φυσικά δεν την έχει ένα ζελέ. Αλλά δεν έχει και τις θερμίδες της επίσης. Η σάλτσα μελιού με δεντρολίβανο που φτιάχνουμε για να συνοδεύσουμε την πανακότα επίσης ακούγεται πολύ ιδιαίτερη μέχρι να δούμε τα υλικά από τα οποία αποτελείται... Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε και παράλληλα να μην είστε όλη μέρα πάνω από τις κατσαρόλες αυτή είναι η συνταγή για εσάς.

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε παγωμένο νερό και μέσα σε αυτό μουλιάζουμε τη ζελατίνη, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το γάλα. Φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, που την έχουμε στραγγίσει καλά από το νερό.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν και να σφίξουν.
  6. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το μέλι με το νερό σε μέτρια φωτιά.
  7. Μόλις βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δενδρολίβανο.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα και στη συνέχεια αφαιρούμε το δενδρολίβανο.
  9. Ξεφορμάρουμε από τα μπολάκια, σερβίρουμε σε μικρά πιατάκια την πανακότα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μελιού.
  10. Στολίζουμε με τις φράουλες και ένα μικρό κλωναράκι δενδρολίβανου.

TIPS
1. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το μέλι που θα χρησιμοποιήσουμε. Όλα τα μέλια δεν κάνουν για το ίδιο πράγμα. Εδώ θα ταίριαζε ένα αρωματικό μέλι αλλά όχι κάποιο πολύ έντονο. Για παράδειγμα θα ήταν τέλειο ένα θυμαρίσιο ή ένα μέλι πορτοκαλιάς. Από την άλλη δεν θα ταίριαζε ένα μέλι καστανιάς ή από δρυ που είναι πολύ έντονα και λίγο πικρά.
2. Αν δεν έχουμε μέλι τότε μια σάλτσα σοκολάτας, βύσσινου καραμέλας από αυτές τις έτοιμες για τα παγωτά θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη σάλτσα μελιού.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 340 kcal
Υδατάνθρακες: 16,2 γρ.
Σάκχαρα: 26,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Πρωτεΐνη: 2,3 γρ.
Λιπαρά: 19,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 15,9 γρ.

3 Προσφορές

Γλυκάνθη Μέλι ανθέων εσπεριδοειδών ΠελοποννήσουΓλυκάνθη Μέλι ανθέων εσπεριδοειδών Πελοποννήσου
Γλυκάνθη Μέλι ανθέων εσπεριδοειδών Πελοποννήσου
30.09 - 05.12
3,99*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Μέλι ανθέων XXLΜέλι ανθέων XXL
Μέλι ανθέων XXL
02.12 - 05.12
3,99*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Belbake Φύλλα ζελατίνηςBelbake Φύλλα ζελατίνης
Belbake Φύλλα ζελατίνης
02.12 - 05.12
0,99*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Σύρμα χειρός