Κάθε μέρα αξίζει
Κρέμ μπρουλέ βανίλιας (Creme Brûlée)

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

400 ml ml Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
100 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(λευκή, κρυσταλλική)
1 κ.σ. κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας Εκχύλισμα βανίλιας

Για το καψάλισμα της κρέμας

70 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(λευκή, κρυσταλλική)

Κρέμ μπρουλέ βανίλιας (Creme Brûlée)

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα της κρέμας

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά όταν διαλυθεί η ζάχαρη αλλά πριν πάρει βράση η κρέμα.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μισή ζεστή κρέμα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ακολούθως, σουρώνουμε το μείγμα πίσω στην κρέμα και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
  6. Τοποθετούμε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους των σκευών.
  7. Ψήνουμε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα.
  8. Τέλος, τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.

Για το καψάλισμα της κρέμας

  1. Πασπαλίζουμε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Καψαλίζουμε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχουμε φλόγιστρο, καψαλίζουμε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
  3. Περιμένουμε για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.

TIP

  • Οι κρέμες, αφού ψηθούν, μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για 3 μέρες ή και στην κατάψυξη καλά τυλιγμένες για μερικές εβδομάδες. Οπότε τελευταία στιγμή μπορείτε να τις καψαλίσετε και να είναι έτοιμες σε μερικά δευτερόλεπτα.
  • Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με βανίλια, ξύσμα εσπεριδοειδών κτλ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

Ενέργεια: 402 kcal
Υδατάνθρακες: 45,5 γρ.
Σάκχαρα: 42 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Πρωτεΐνη:4,9 γρ.
Λιπαρά: 22,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 13,4 γρ.