
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη βάση
400 g g | Μπισκότα τύπου Digestive Μπισκότο τύπου Digestive | |
160 g g | Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο |
Για την κρέμα
500 g g | Τυρί κρέμα Τυρί κρέμα | |
60 g g | Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη | |
200 g g | Κρέμα γάλακτος
Κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) | |
1 φακελάκια φακελάκι | Βανίλια Βανίλια | |
90 g g | Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake με μαρμελάδα βερίκοκο / μαυροκέρασο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια φόρμα με αποσπόμενα τοιχώματα και διάμετρο 20 εκ. και ύψος 4 εκ. σε μια στρογγυλή πιατέλα.
- Αλέθουμε το μπισκότο σε σκόνη σε ενα μπλέντερ και στην συνέχεια αφού το βάλουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε αφήσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Με τα δάχτυλά μας ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και όταν το μείγμα είναι ομοιογενές το τοποθετούμε στην φόρμα μας και το πατάμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια της πιατέλας.
- Σε ενα άλλο μπωλ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Στην συνέχεια περιχύνουμε την κρέμα επάνω στο μπισκότο και το βάζουμε ψυγείο για να πήξει η κρέμα περίπου 2-3 ώρες.
- Σε ένα δοχείο αραιώνουμε την μαρμελάδα με λίγο νερό και στην συνέχεια την περιχύνουμε επάνω στο γλυκό.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο άλλη μια ώρα για να δέσει.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.