Κάθε μέρα αξίζει
Ναξιώτικη μακαρονάδα με κοτόπουλο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

800 g g Κοτόπουλα Κοτόπουλο
μηρός ή μπούτι, ξεκοκαλισμένο

100 g g Ελιές Καλαμών Ελιές Καλαμών
σε φέτες
100 g g Πιπεριές Πιπεριά
κομμένη σε λεπτές φέτες
100 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
κομμένη σε λεπτές φέτες
50 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
300 g g Τομάτες Τομάτα
κονκασέ
60 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
3 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
8 g g Αλάτι Αλάτι
1 g g Πιπέρι Πιπέρι
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
ψιλοκομμένη
300 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
ανάλατος
30 g g Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
250 g g Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
70 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
Nάξου τριμμένη για το σερβίρισμα
6 g g Φρέσκια μαντζουράνα Φρέσκια μαντζουράνα
ψιλοκομμένη
500 g g Ζυμαρικά Ζυμαρικά
για παστίτσιο 

50 g g Μηλόξιδο Μηλόξιδο
για το ξέπλυμα του κοτόπουλου
Μαϊντανός Μαϊντανός
ψιλοκομμένος για το στόλισμα


Ναξιώτικη μακαρονάδα με κοτόπουλο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
2:45 h
(10)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπλένετε το κοτόπουλο σε τρεχούμενο νερό.
  2. Στη συνέχεια το περνάτε με λίγο ξίδι και σκουπίζετε πολύ καλά.
  3. Το βάζετε με το κρασί, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  4. Ανακατεύετε πολύ καλά και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο.
  5. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα.
  6. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια διαλύετε τον πελτέ τομάτας μέσα στο κρασί που είχατε από τη μαρινάδα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
  8. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε περίπου τη μισή ποσότητα από τις ελιές, την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό λαχανικών.
  9. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 20 λεπτά.
  10. Στα 20 λεπτά βρασμού ανοίγετε το καπάκι και συνεχίζετε να βράζετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
  11. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες ελιές και την τριμμένη γραβιέρα.
  12. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε.
  13. Τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε, για να πάει η σάλτσα παντού.