Κάθε μέρα αξίζει!
Καλαμαράκια με σάλτσα μουστάρδας και κοφτό μακαρονάκι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Καλαμάρια Καλαμάρι
(καθαρισμένα)
250 g g Κοφτό μακαρονάκι Κοφτό μακαρονάκι
100 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
200 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, κομμένο στη ν=μέση και μετά σε λεπτές φέτες)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένη)
100 g g Απαλή μουστάρδα Απαλή μουστάρδα
100 ml ml Πορτοκάλια Πορτοκάλι
(φρέσκος χυμός)
1 κ.σ. κ.σ. Τζίντζερ Τζίντζερ
(φρέσκο, ψιλοκομμένο)
150 ml ml Μπίρες Μπίρα
(απλή, όχι μαύρη ή κόκκινη)
6 g g Αλάτι Αλάτι
1 g g Πιπέρι Πιπέρι
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)

Για το γαρνίρισμα

Μαϊντανός Μαϊντανός
(λίγος ψιλοκομμένος & λίγα φύλλα)
Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
(μερικές κορφές από κλαδάκια)
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(φρέσκο)

Καλαμαράκια με σάλτσα μουστάρδας και κοφτό μακαρονάκι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(64)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τι ωραία συνταγή! Πρώτα πρώτα ετοιμάζεται στο πι και φι! Τα καλαμαράκια ταιριάζουν τόσο καλά με τα ζυμαρικά και η μουστάρδα εκτός από ωραία γεύση είναι αυτή που δένει τη σάλτσα δίνοντάς μας μια πραγματικά καταπληκτική γεύση. Το τζίντζερ μας δίνει φρεσκάδα, ο χυμός πορτοκαλιού και η μπύρα πραγματικά μας κρατάνε τις οξύτητες χαμηλά και μας αρωματίζουν απαλά το αποτέλεσμα. Γενικά μια συνταγή που θα την λατρέψετε!

  1. Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια σε τρεχούμενο κρύο νερό.
  2. Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα μαζί με τα καλαμαράκια.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπύρα, την μουστάρδα, το χυμό, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
  6. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι που το έχουμε στραγγίσει και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  9. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  10. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό, μερικές κορφές από κλαδάκια δενδρολίβανου και φρέσκο ελαιόλαδο.

TIPS
1. Τα ζυμαρικά μπορούμε να τα έχουμε προβράσει αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να τα έχουμε κρυώσει με μπόλικο παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στην περίπτωση αυτή όμως θα χάσουμε λίγο από το χύλωμα της σάλτσας.
2. Να θυμόμαστε καλά ότι τα μαλάκια όπως τα καλαμαράκια και οι σουπιές θέλουν λίγο μαγείρεμα γιατί μετά σκληραίνουν πολύ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 723 kcal
Υδατάνθρακες: 65,6 γρ.
Σάκχαρα: 7,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 47,9 γρ.
Λιπαρά: 30,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ.

9 Προϊόντα

Ocean Sea Νηστίσιμα Καλαμάρι κομμένο καθαρισμένοOcean Sea Νηστίσιμα Καλαμάρι κομμένο καθαρισμένο
Ocean Sea Νηστίσιμα Καλαμάρι κομμένο καθαρισμένο
11.03 - 31.03
8,99
Eρμής Gold Ελληνική μπύρα Lager 5% vol.Eρμής Gold Ελληνική μπύρα Lager 5% vol.
Eρμής Gold Ελληνική μπύρα Lager 5% vol.
18.03 - 20.03
0,79
Ελληνικά πορτοκάλια φαγητούΕλληνικά πορτοκάλια φαγητού
Ελληνικά πορτοκάλια φαγητού
14.03 - 20.03
Μόνο
0,79
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
13.03 - 20.03
10,49
ΣκόρδαΣκόρδα
Σκόρδα
21.03 - 27.03
-40%
0,29
Ελληνικά πορτοκάλια χυμούΕλληνικά πορτοκάλια χυμού
Ελληνικά πορτοκάλια χυμού
21.03 - 27.03
-20%
0,87 €
0,69
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
01.03 - 31.03
-24%
0,29 €
0,22
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39