Κάθε μέρα αξίζει
Μαντηλάκια Φλώρινας με βόειο και μελιτζάνα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Ελιά από βόειο Ελιά από βόειο
400 g g Τομάτες Τομάτα
κονκασέ
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
ψιλοκομμένη
100 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
800 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
ανάλατος
100 g g Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
250 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
ξερό, ψιλοκομμένο
7 g g Αλάτι Αλάτι
1 g g Πιπέρι Πιπέρι
2 Μελιτζάνες Μελιτζάνα
φλάσκες μέτριου μεγέθους 

4 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
4 κόκκοι κόκκος Μπαχάρι Μπαχάρι
30 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
Μαϊντανός Μαϊντανός
για στόλισμα

Μαντηλάκια Φλώρινας με βόειο και μελιτζάνα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
2:00 h
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Ξεπλένετε το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό και το στεγνώνετε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης και ξαφρίζετε το φαγητό, αν χρειαστεί.
  6. Βάζετε σε ένα τουλπάνι ή μια σίτα τους κόκκους μπαχάρι, το προσθέτετε στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε.
  7. Ρίχνετε και την τομάτα κονκασέ και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  8. Αποσύρετε από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τη σίτα ή το τουλπάνι με τους κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση για τις μελιτζάνες:

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μισές λεπτές φέτες των 2 cm περίπου.
  2. Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας σταυρωτά και βάζετε μέσα ένα ή δύο κομμάτια κρέας ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το κρέας.
  3. Σκεπάζετε τις άκρες της μελιτζάνας πάνω από το κρέας και καρφώνετε με 1 οδοντογλυφίδα, για να τις συγκρατήσετε και να μην ανοίξουν.
  4. Τοποθετείτε τα μαντηλάκια σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε τη σάλτσα από την κατσαρόλα στο πυρέξ με τα μαντηλάκια.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 λεπτά.
  6. Βγάζετε το πυρέξ από τον φούρνο και αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα από τα μαντηλάκια.

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με χυλοπιτάκι Μετσόβου.

Σερβίρετε σε πιάτα τα χυλοπιτάκια και βάζετε 3 μαντηλάκια από πάνω. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τα ταψί και τρίβετε λίγη φέτα. Στολίζετε με μαϊντανό.