
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
1 kg kg | Ελιά από βόειο Ελιά από βόειο | ||
400 g g | Τομάτες
Τομάτα (κονκασέ) | ||
1 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα
Σκόρδο (ψιλοκομμένη) | ||
100 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
800 g g | Ζωμός λαχανικών
Ζωμός λαχανικών (ανάλατος ) | ||
100 g g | Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί | ||
250 g g | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο ) | ||
7 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
1 g g | Πιπέρι Πιπέρι | ||
2 | Μελιτζάνες
Μελιτζάνα (φλάσκες μέτριου μεγέθους ) | ||
4 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
4 κόκκοι κόκκος | Μπαχάρι Μπαχάρι | ||
30 g g | Τυρί φέτα
Τυρί φέτα (τριμμένη στον χοντρό τρίφτη) | ||
Μαϊντανός
Μαϊντανός (για στόλισμα ) |
Μαντηλάκια Φλώρινας με βόειο και μελιτζάνα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
2:00
h
(2)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Ξεπλένετε το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό και το στεγνώνετε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης και ξαφρίζετε το φαγητό, αν χρειαστεί.
- Βάζετε σε ένα τουλπάνι ή μια σίτα τους κόκκους μπαχάρι, το προσθέτετε στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε και την τομάτα κονκασέ και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τη σίτα ή το τουλπάνι με τους κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση για τις μελιτζάνες:
- Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μισές λεπτές φέτες των 2 cm περίπου.
- Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας σταυρωτά και βάζετε μέσα ένα ή δύο κομμάτια κρέας ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το κρέας.
- Σκεπάζετε τις άκρες της μελιτζάνας πάνω από το κρέας και καρφώνετε με 1 οδοντογλυφίδα, για να τις συγκρατήσετε και να μην ανοίξουν.
- Τοποθετείτε τα μαντηλάκια σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε τη σάλτσα από την κατσαρόλα στο πυρέξ με τα μαντηλάκια.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 λεπτά.
- Βγάζετε το πυρέξ από τον φούρνο και αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα από τα μαντηλάκια.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με χυλοπιτάκι Μετσόβου.
Σερβίρετε σε πιάτα τα χυλοπιτάκια και βάζετε 3 μαντηλάκια από πάνω. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τα ταψί και τρίβετε λίγη φέτα. Στολίζετε με μαϊντανό.