Κάθε μέρα αξίζει!
Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

200 ml ml Πορτοκάλια Πορτοκάλι
(χυμός)
200 g g Μουστάρδα Μουστάρδα
2 κ.γ. κ.γ. Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(1/2 κ.γ.)
1,4 kg kg Κοτόπουλο Κοτόπουλο
(ολόκληρο)
700 g g Πατάτες Πατάτα
(μικρές, κομμένες στην μέση)
10 σπόροι σπόρος Καρδάμωμο Καρδάμωμο
(το εσωτερικό τους σε σκόνη)
6 κλαδάκια κλαδάκι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
(μόνο τα φύλλα)
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
500 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
1 κ.γ. κ.γ. Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

Σαλάτα Σαλάτα
(λίγη)
2 - 3 κλαδάκια κλαδάκι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι

Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:40 h
(28)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το καρδάμωμο ή κακουλέ είναι ένα μπαχαρικό που θα το δούμε συνήθως να υπάρχει σε γλυκά αλλά εδώ συνοδεύει καταπληκτικά ένα κοτόπουλο γάστρας. Είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά αλλά επειδή τα σποράκια του είναι πάρα πολύ ελαφριά το κόστος αγοράς του είναι φθηνό. Μπορούμε να το βρούμε ολόκληρο ή και τριμμένο. Ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκάλι και θα δώσει μια εντελώς διαφορετική γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο.

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε σε μία γάστρα το κοτόπουλο και προσθέτουμε γύρω του τις πατάτες, πασπαλίζουμε με το καρδάμωμο, το θυμάρι και περιβρέχουμε το φαγητό με τα υγρά (το λάδι, το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό λαχανικών) προσέχοντας να πάει παντού ώστε να αλατιστεί σωστά το φαγητό μας.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τις πατάτες και σουρώνουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι.
  5. Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με 1 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με τα υγρά από τη γάστρα.
  6. Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό σε μία πιατέλα και στολίζουμε με λίγη σαλάτα.

TIPS
1. Προσοχή στη μουστάρδα. Επειδή στη συνταγή υπάρχει αρκετή ποσότητα μην βάλετε πολύ έντονη μουστάρδα όπως η Ντιζόν ας πούμε και μετά το φαγητό έχει πρόβλημα! Η ποσότητα στη συνταγή αναφέρεται σε απαλή μουστάρδα και μπορεί να πέσει στο 1/4 αν χρησιμοποιήσουμε μια δυνατή μουστάρδα.
2. Χρειάζεται καλό ανακάτεμα της μαρινάδας με το κοτόπουλο και τις πατάτες. Αν έχουμε χρόνο μάλιστα θα μπορούσαμε να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια νύχτα πριν το ψήσουμε!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 903 kcal
Υδατάνθρακες: 39,2 γρ.
Σάκχαρα: 5,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Πρωτεΐνη: 72,6 γρ.
Λιπαρά: 48,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 11,6 γρ.

9 Προσφορές

Νώμα Κοτόπουλο ολόκληρο ΙωαννίνωνΝώμα Κοτόπουλο ολόκληρο Ιωαννίνων
Νώμα Κοτόπουλο ολόκληρο Ιωαννίνων
21.09 - 27.09
3,79
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Kania Μουστάρδα XXLKania Μουστάρδα XXL
Kania Μουστάρδα XXL
21.09 - 27.09
+100g δώρο
1,63
Πορτοκάλια δίχτυΠορτοκάλια δίχτυ
Πορτοκάλια δίχτυ
21.09 - 27.09
-21% με κουπόνι Lidl Plus
1,40 €
1,10
Κοτόπουλο τεμαχισμένο ΕλλάδαςΚοτόπουλο τεμαχισμένο Ελλάδας
Κοτόπουλο τεμαχισμένο Ελλάδας
25.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
3,99
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοElaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
20.09 - 26.09
8,25
Φτερούγες κοτόπουλο  ΕλλάδαςΦτερούγες κοτόπουλο  Ελλάδας
Φτερούγες κοτόπουλο Ελλάδας
20.09 - 26.09
2,19
Πατάτες Νευροκοπίου νέας σοδειάς Π.Γ.Ε.Πατάτες Νευροκοπίου νέας σοδειάς Π.Γ.Ε.
Πατάτες Νευροκοπίου νέας σοδειάς Π.Γ.Ε.
28.09 - 04.10
Απίστευτη τιμή
0,75
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 04.10
4,69