Κάθε μέρα αξίζει!
Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

8 Κολοκύθια Κολοκύθι
(μεγάλα και χοντρά)
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτρια, ξερά περασμένα από το μούλτι)
120 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
400 g g Κιμάς μοσχαρίσιος Κιμάς μοσχαρίσιος
250 g g Ρύζι Ρύζι
(καρολίνα)
20 g g Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο, μόνο φύλλα)
10 g g Άνηθος Άνηθος
(ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο)
2 Πατάτες Πατάτα
(μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες)
500 ml ml Ζωμός κοτόπουλου Ζωμός κοτόπουλου
(ή νερό)

Για το αυγολέμονο

3 Κρόκοι αυγού Κρόκος αυγού
30 ml ml Xυμό λεμονιού Xυμό λεμονιού
1 κ.σ. κ.σ. Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ

Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:50 h
(24)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά όταν ήμασταν μικροί. Τώρα μπορούμε να το έχουμε όλο το χρόνο. Το αυγολέμονο είναι αρκετά όξινο και κόβει την λιπαρότητα του κιμά. Η δροσιά από τα μυρωδικά και η απαλή γεύση από το κολοκυθάκι συμπληρώνει το γευστικό προφίλ της συνταγής. Μην σας τρέχουν τα σάλια, απλά δοκιμάστε τη.

Για τα κολοκυθάκια

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια.
  2. Κόβουμε δεξιά και αριστερά ένα καπάκι. Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρατάμε σε ένα πιάτο.
  3. Τα αλατίζουμε ελαφρά.
  4. Από το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια κρατάμε τα άκρα τους που θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια και το υπόλοιπο το ψιλοκόβουμε και το κρατάμε σε ένα μπολ.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  7. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν για 8 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το ρύζι και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε 200 ml νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά και 10 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε από τη φωτιά τη μισοβρασμένη γέμιση.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  12. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που τα αραδιάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα.
  13. Βάζουμε και τις πατάτες ενδιάμεσα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ζωμό.
  14. Περιμένουμε να πάρει το φαγητό μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια και να είναι έτοιμο και το ρύζι.
  15. Θέλει προσοχή πόσο αδειάζουμε το κολοκυθάκι γιατί αν το αδειάσουμε πολύ τότε βράζει πιο γρήγορα από το ρύζι εσωτερικά.

Για το αυγολέμονο

  1. Αφαιρούμε από τη φωτιά και με μια κουτάλα αφαιρούμε το ζουμί από την κατσαρόλα.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά κουταλιές από το ζουμί. Τέλος προσθέτουμε όλο το ζουμί και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για να πήξει.
  3. Αν θέλουμε να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα μας διαλύουμε το κορνφλάουρ στο χυμό λεμονιού πριν χτυπήσουμε τους κρόκους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως και για το απλό αυγολέμονο.

TIPS
1. Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό και με τα στρογγυλά τα κολοκύθια χωρίς να αλλάξει τίποτε στη συνταγή.
2. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά μαζί με τις πατάτες όπως ρέβες ή καρότα.
3. Μπορούμε να σβήσουμε τον κιμά και με λίγο κρασί αν θέλουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 950 kcal
Υδατάνθρακες: 99.8 γρ.
Σάκχαρα: 20,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 10,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 28 γρ.
Λιπαρά: 49 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 11,8 γρ.

14 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Deluxe Ρύζι Deluxe Ρύζι
Deluxe Ρύζι
04.03 - 06.03
2,99
Πατάτες ΚύπρουΠατάτες Κύπρου
Πατάτες Κύπρου
25.04 - 01.05
Μόνο
1,33
Νώμα Ρύζι καρολίνα Θεσσαλονίκης ΧΧLΝώμα Ρύζι καρολίνα Θεσσαλονίκης ΧΧL
Νώμα Ρύζι καρολίνα Θεσσαλονίκης ΧΧL
29.04 - 05.05
XXL
3,29
Επιλογής Ρύζι  νυχάκιΕπιλογής Ρύζι  νυχάκι
Επιλογής Ρύζι νυχάκι
24.04 - 01.05
3,15
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
24.04 - 01.05
10,89
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
02.05 - 08.05
-20%
0,29 €
0,23
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάςΕλληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
02.05 - 08.05
-23%
1,29 €
0,99
Entelia  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοEntelia  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Entelia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
02.05 - 08.05
Μόνο για λίγο
9,99
Πατάτες Μεσσηνίας  νέας σοδειάςΠατάτες Μεσσηνίας  νέας σοδειάς
Πατάτες Μεσσηνίας νέας σοδειάς
02.05 - 08.05
Μόνο
0,79

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ Σύρμα χειρός Εργαλείο αδειάσματος για λαχανικά