Κάθε μέρα αξίζει!
Χορτοφαγική παέγια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για την παέγια:

4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
150 g g Κουνουπίδι Κουνουπίδι
(κομμένο σε μπουκέτα)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(1/2, Ιμαλαΐων)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
1 Πιπεριές Πιπεριά
(κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια)
κ.γ. κ.γ. Πάπρικα Πάπρικα
(1 1/2, γλυκιά, σε σκόνη)
200 g g Ρύζι Ρύζι
(καρολίνα )
συσκευασία συσκευασία Τομάτες Τομάτα
(1/2, ψιλοκομμένη)
1 g g Σαφράν Σαφράν
500 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
(ζεστό)
100 g g Κολοκύθες Κολοκύθα
(κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες)
3 Μανιτάρια Μανιτάρι
(μεγάλα, λευκά, κομμένα σε φέτες)
1 Λεμόνια Λεμόνι
(κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα)

Χορτοφαγική παέγια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:05 h
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Γιατί δηλαδή μόνο όσοι τρώνε κρέας να μπορούν να απολαύσουν μια παέγια; Οι χορτοφάγοι και οι vegan γιατί όχι δηλαδή; Εδώ σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για παέγια λαχανικών. Ότι καλύτερο για τη νηστεία αλλά και για να μας βάλει σε σκέψη σχετικά με τη διατροφή μας. Παραδοσιακό πιάτο λοιπόν της Ισπανίας με μια μοντέρνα θεώρηση! Δοκιμάστε το!

  1. Ετοιμάζουμε το ζωμό: Σε 500ml νερό προσθέτουμε έναν κύβο ζωμού λαχανικών και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo κουνουπίδι μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κουνουπίδι σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  5. Μετά από ένα λεπτό, προσθέτουμε την πάπρικα,το ρύζι και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
  8. Λίγο πριν να απορροφήσειτα υγρά του, προσθέτουμε γύρω στην επιφάνεια του ρυζιού την κολοκύθα, τα μανιτάρια και στη μέση το κουνουπίδι. Πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρά.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε φέτες.

11 Προϊόντα

Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
23.05 - 29.05
-30%
0,65 €
0,45
Μανιτάρια λευκάΜανιτάρια λευκά
Μανιτάρια λευκά
23.05 - 29.05
Μόνο
2,19
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμαΕλληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμα
23.05 - 29.05
Μόνο
0,99
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπίΕλληνικές τομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπί
23.05 - 29.05
Μόνο
1,39
Επιλογής Ρύζι  νυχάκιΕπιλογής Ρύζι  νυχάκι
Επιλογής Ρύζι νυχάκι
22.05 - 29.05
3,29
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
22.05 - 29.05
10,89
Νώμα Ρύζι Parboiled ΘεσσαλονίκηςΝώμα Ρύζι Parboiled Θεσσαλονίκης
Νώμα Ρύζι Parboiled Θεσσαλονίκης
01.05 - 31.05
-20%
1,69 €
1,35
Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί
30.05 - 05.06
-20%
2,49 €
1,99
Ελληνικά μανιτάρια πλευρώτουςΕλληνικά μανιτάρια πλευρώτους
Ελληνικά μανιτάρια πλευρώτους
30.05 - 05.06
-20%
2,19 €
1,75
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
01.06 - 01.06
Μόνο
1,49
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένηΜινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
30.05 - 05.06
Μόνο για λίγο
0,75