
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για την παέγια:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΧορτοφαγική παέγια
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Γιατί δηλαδή μόνο όσοι τρώνε κρέας να μπορούν να απολαύσουν μια παέγια; Οι χορτοφάγοι και οι vegan γιατί όχι δηλαδή; Εδώ σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για παέγια λαχανικών. Ότι καλύτερο για τη νηστεία αλλά και για να μας βάλει σε σκέψη σχετικά με τη διατροφή μας. Παραδοσιακό πιάτο λοιπόν της Ισπανίας με μια μοντέρνα θεώρηση! Δοκιμάστε το!
- Ετοιμάζουμε το ζωμό: Σε 500ml νερό προσθέτουμε έναν κύβο ζωμού λαχανικών και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo κουνουπίδι μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κουνουπίδι σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Μετά από ένα λεπτό, προσθέτουμε την πάπρικα,το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
- Λίγο πριν να απορροφήσειτα υγρά του, προσθέτουμε γύρω στην επιφάνεια του ρυζιού την κολοκύθα, τα μανιτάρια και στη μέση το κουνουπίδι. Πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε φέτες.