Κάθε μέρα αξίζει!
Κοτόπουλο στήθος στο φούρνο με σάλτσα γιαούρτι / ταχίνι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

600 g g Κοτόπουλο Κοτόπουλο
(στήθος)
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από 1/2 λεμόνι)
2 κ.γ. κ.γ. Πάπρικα Πάπρικα
(γλυκιά)
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(1/2, Ιμαλαΐων)
1 κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο, μαύρο )
1 κ.γ. κ.γ. Κύμινο Κύμινο
(αλεσμένο)
κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
(1/2)
Πιπέρι Πιπέρι
(Νιφάδες κόκκινου καυτερού πιπεριού, προαιρετικά)

Για τη σάλτσα γιαούρτι / ταχίνι:

200 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
(ψημένα)
200 g g Γιαούρτι Γιαούρτι
(2% λιπαρά)
2 κ.σ. κ.σ. Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
1 κ.σ. κ.σ. Ταχίνι Ταχίνι
1 Καρότα Καρότο
(μικρό, τριμμένο)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένη)
1 κ.σ. κ.σ. Κόλιαντρο Κόλιαντρο
(ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. κ.γ. Κύμινο Κύμινο
(αλεσμένο)
Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο, μαύρο)
Νερό Νερό
(Χλιαρό, εάν χρειάζεται)

Για το σερβίρισμα:

Λεμόνια Λεμόνι
(Φέτες )
4 κ.σ. κ.σ. Ρόδια Ρόδι
2 κ.σ. κ.σ. Κουκουνάρια Κουκουνάρι
(ελαφρώς καβουρδισμένο)
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο, φρέσκο )

Κοτόπουλο στήθος στο φούρνο με σάλτσα γιαούρτι / ταχίνι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:15 h
(24)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πολύ ωραία συνταγή πρωτότυπη και πολύ θρεπτική! Το κοτόπουλο έχει πολύ λίγα λιπαρά μιας και εδώ κάνουμε μόνο το στήθος. Tα ρεβίθια, το ταχίνι και το γιαούρτι ανεβάζουν τη θρεπτικότητα του πιάτου σε άλλα ύψη. Με καταγωγή από την ανατολή αυτή η συνταγή ήρθε για να μείνει και εδώ. Όταν την κάνετε θα το καταλάβετε και θα την βάλετε στις αγαπημένες σας!

Για το κοτόπουλο:

  1. Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  2. Καλύπτουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C°.
  4. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το κοτόπουλο.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε σε μερίδες εάν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  1. Πολτοποιούμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
  2. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  3. Εάν η σάλτσα μας είναι πυκνόρρευστη, προσθέτουμε χλιαρό νερό.

Για το σερβίρισμα:

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα μαζί με τις φέτες λεμονιού και τη σάλτσα.
  3. Πασπαλίζουμε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.

ΤΙP

  1. Δοκιμάστε το και με μπουτάκια κοτόπουλου.
  2. Η σάλτσα γιαουρτιού πηγαίνει απίστευτα με κεφτέδες από κιμά ή κολοκύθι.

4 Προϊόντα

Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
30.05 - 05.06
-21%
0,95 €
0,75
Κοτόπουλο τεμαχισμένο ΕλλάδαςΚοτόπουλο τεμαχισμένο Ελλάδας
Κοτόπουλο τεμαχισμένο Ελλάδας
03.06 - 05.06
Μόνο για λίγο
3,99
Στάμου  Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτιΣτάμου  Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι
Στάμου Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι
30.05 - 05.06
Μόνο για λίγο
0,99
Ελληνικό κοτόπουλο νωπόΕλληνικό κοτόπουλο νωπό
Ελληνικό κοτόπουλο νωπό
30.05 - 05.06
Απίστευτη τιμή
2,59