
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
Για τη σάλτσα γιαούρτι / ταχίνι:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚοτόπουλο στήθος στο φούρνο με σάλτσα γιαούρτι / ταχίνι
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια πολύ ωραία συνταγή πρωτότυπη και πολύ θρεπτική! Το κοτόπουλο έχει πολύ λίγα λιπαρά μιας και εδώ κάνουμε μόνο το στήθος. Tα ρεβίθια, το ταχίνι και το γιαούρτι ανεβάζουν τη θρεπτικότητα του πιάτου σε άλλα ύψη. Με καταγωγή από την ανατολή αυτή η συνταγή ήρθε για να μείνει και εδώ. Όταν την κάνετε θα το καταλάβετε και θα την βάλετε στις αγαπημένες σας!
Για το κοτόπουλο:
- Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C°.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε σε μερίδες εάν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- Πολτοποιούμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
- Εάν η σάλτσα μας είναι πυκνόρρευστη, προσθέτουμε χλιαρό νερό.
Για το σερβίρισμα:
- Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα μαζί με τις φέτες λεμονιού και τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.
ΤΙP
- Δοκιμάστε το και με μπουτάκια κοτόπουλου.
- Η σάλτσα γιαουρτιού πηγαίνει απίστευτα με κεφτέδες από κιμά ή κολοκύθι.