Κάθε μέρα αξίζει
Χοιρινά σουβλάκια με σάλτσα μπίρας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τα σουβλάκια και τις πίτες

600 g g Χοιρινά σουβλάκια Χοιρινό σουβλάκι
6 - 8 Πίτες Πίτα

Για τις πιπεριές

100 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
100 g g Κίτρινες πιπεριές Κίτρινη πιπεριά
100 g g Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
100 g g Καυτερές κόκκινες πιπεριές Καυτερή κόκκινη πιπεριά
8 g g Αλάτι Αλάτι
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι
1 κ.σ. κ.σ. Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν
100 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι

Για τη σάλτσα μπίρας

40 g g Μαύρη ζάχαρη Μαύρη ζάχαρη
10 g g Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ
350 ml ml Μπίρες Μπίρα
50 g g Μαύρες σταφίδες Μαύρες σταφίδες
8 κόκκοι κόκκος Γαρίφαλα Γαρίφαλο
1 κλαδάκια κλαδάκι Κανέλα Κανέλα
25 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι

Χοιρινά σουβλάκια με σάλτσα μπίρας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
0:20 min
(18)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πιπεριές:

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  2. Κόβετε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τις σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να μελώσουν.
  4. Τις κόβετε και βάζετε σε αυτές τα σουβλάκια και τις μαγειρεμένες πιπεριές.
  5. Γαρνίρετε με ροδέλες από κρεμμύδι και τομάτα.
  6. Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα μπίρας.

Για τα σουβλάκια:

  1. Αλατοπιπερώνετε τα σουβλάκια, τα πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τα ψήνετε.
  2. Επίσης ψήνετε 4 πίτες.

Για τη σάλτσα:

  1. Αναμειγνύετε εκτός φωτιάς τη ζάχαρη, το αλάτι, 330 ml μπίρα, τις σταφίδες, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
  2. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει.
  4. Σε ένα άλλο δοχείο ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τα υπόλοιπα 20 ml μπίρα και δένετε με το μείγμα αυτό τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.