
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το αρωματικό βούτυρο
Για το κοτόπουλο
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο σε 40 λεπτά
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα πολύ νόστιμο και συνάμα πολύ γρήγορο κοτόπουλο που είναι έτοιμο στο φούρνο σε λιγότερο από μια ώρα. Το μυστικό του; Το ότι έχουμε αφαιρέσει τη σπονδυλική στήλη και το κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί ομοιόμορφα και πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Μάλιστα και τις πατάτες πρέπει να τις κάνουμε λίγο διαφορετικά ώστε να είναι έτοιμες και αυτές στον ίδιο χρόνο. Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συνταγή.
Για το αρωματικό βούτυρο
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 190 στον αέρα.
- Με τη βοήθεια των δαχτύλων μας ανασηκώνουμε το δέρμα του κοτόπουλου στην περιοχή του στήθους και στα μπούτια.
- Με τα δάχτυλά μας μοιράζουμε το βούτυρο απλώνοντάς το εσωτερικά ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου.
- Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το σιμιγδάλι.
- Μεταφέρουμε και αυτά στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο.
- Όταν κάψει ο φούρνος βάζουμε το ταψί μέσα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε εκτός φούρνου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
TIPS
1. Τη σπονδυλική στήλη από το κοτόπουλο την κρατάμε στην κατάψυξη. Όταν μαζέψουμε 4 από αυτές κάνουμε ένα πολύ νόστιμο ζωμό με αυτές.
2. Μπορούμε να αφήσουμε το κοτόπουλο σε ένα δίσκο με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ο αέρας του ψυγείου θα στεγνώσει καλά το δέρμα του κοτόπουλου με αποτέλεσμα να δοκιμάσετε το πιο τραγανό κοτόπουλο που έχετε φάει.
3. Το σιμιγδάλι κάνει τις πατάτες ακόμα πιο τραγανές.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 809 kcal
Υδατάνθρακες: 28,3 γρ.
Σάκχαρα: 3,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 44,2 γρ.
Λιπαρά: 57,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 26 γρ.